Business Hi-Tech

SCO urca miza la 5 miliarde de dolari

09.02.2004, 00:00 17

SCO Group, producatorul software care pretinde ca are drepturi de autor asupra platformei open-source Linux, a ridicat nivelul daunelor pe care le solicita din partea IBM la 5 miliarde de dolari, acuzand "Big Blue" ca a incalcat mai multe prevederi legale.
Avocatii SCO au anuntat ca au mai descoperit doua incalcari ale legislatiei din partea International Business Machines, prezentand justitiei o plangere revizuita. SCO - care detine drepturile de autor asupra platformei Unix, pe care le-a cumparat de la Novell - spune ca o parte din codul sau se afla incorporat in platforma Linux. Aceasta declaratie a fost respinsa de toti marii producatori de sisteme Linux, printre care Red Hat sau SuSe, inclusiv gigantii IT, precum IBM sau HP.
Grupul SCO a trimis o serie de scrisori prin care le cerea tuturor utilizatorilor de Linux sa plateasca o taxa, amenintandu-i cu judecata. Pana acum, doar Microsoft, direct interesat de acest scandal, a platit taxa solicitata.
Pana acum, SCO Group nu a prezentat nici o dovada in sprijinul afirmatiilor sale. Exasperati, judecatorii au trimis o petitie speciala, cerand companiei sa prezinte codul sau pe care se bazeaza intregul proces.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24