Business Hi-Tech

Scop a facut 40 mil. euro in primul semestru

30.07.2007, 17:48 18

Grupul de companii Scop, implicat in activitati de distributie IT, solutii soft de business si management al documentelor, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 40 mil. euro la sfarsitului primului trimestru fiscal al anului, in crestere cu 30% fata de perioada similara din 2006.
Scop este format din trei companii distincte - Scop Computers (specializata pe distributie IT), Chara Software (specializata pe solutii software pentru mediul de afaceri) si Docentris (specializata pe solutii de procesare si management al documentelor).
Distributia produselor IT (Scop Computers, n.r.) a avut cea mai mare pondere in S1, generand aproximativ 90% din cifra de afaceri totala (peste 36 mil. euro), au precizat oficialii companiei. Potrivit acestora, cel mai bine vandute brand-uri au fost Toshiba, Hewlett-Packard (HP), Fujitsu Siemens, Acer si Microsoft. Cresteri semnificative au fost inregistrate si pe segmentul multimedia (aparate foto/ video, dispozitive PDA, GPS si videoproiectoare), dar si in zona aplicatiilor software.
In prima jumatate a anului, Scop Computers a incheiat parteneriate de distributie cu Avaya si Juniper Networks, in incercarea de a-si consolida pozitia pe piata locala. "Prin intermediul brand-urilor promovate, vrem sa oferim solutii complete pentru dezvoltarea infrastructurii companiilor", a declarat Alexandru Visan, directorul general al companiei. Avaya este o companie telecom ce se specializeaza pe servicii de telefonie si call center pentru corporatii, iar Juniper Networks dezvolta si comercializeaza produse si servicii bazate pe tehnologia IP (Internet Protocol).
Oficialii Scop au anuntat ca firma detine o cota de peste 25% din piata laptop-urilor, pe care isi pastreaza pozitia de lider. Anul trecut, afacerile totale ale companiei s-au ridicat la 70 mil. euro, iar pana la sfarsitul anului curent compania si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de peste 90 mil. euro. Horia Chitu, directorul executiv al Scop, a declarat anterior ca estimeaza o crestere de 25-30% in 2007 si depasirea nivelului de 100 mil. euro al cifrei de afaceri in 2008.
Scop Computers, detinuta de catre Alexandru Visan (80%) si Dragos Stan (20%), are in prezent 200 de angajati si colaboreaza cu peste 30 de producatori ce activeaza pe piata IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO