Business Hi-Tech

Şeful AOL este interesat de o posibilă fuziune cu Yahoo!

Şeful AOL este interesat de o posibilă fuziune cu Yahoo!

Autor: Mediafax

13.09.2011, 00:00 122

Directorul general al AOL Tim Armstrong (foto) a contactat mai mulţi consilieri ai Yahoo! pentru a evalua interesul pentru o posibilă fuziune a celor două companii, după demisia directorului general al Yahoo! Carol Bartz, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Armstrong discută opţiuni pentru o colaborare care ar consolida activitatea celor două companii din domeniul internetului.

A discutat cu firme de brokeraj şi bancheri de la compania Allen & Co., care lucrează cu Yahoo!, a spus o sursă. Şeful AOL a fost interesat de o fuziune cu Yahoo! anul trecut, dar a fost respins în perioada în care la conducere se afla Bartz. Plecarea directorului Yahoo! l-a făcut să reanalizeze situaţia, iar unul dintre scenariile luate în calcul ar fi că Yahoo! ar prelua AOL. Armstrong ar deveni astfel directorul general al celor două companii unificate, a spus una din surse.

Este puţin probabil ca Yahoo! să fie interesată de o tranzacţie cu AOL în acest moment, care înregistrază pierderi şi o scădere a veniturilor, potrivit surselor. Valoarea de piaţă a AOL este de circa 1,6 miliarde de dolari, iar cea a Yahoo! de 18,2 miliarde de dolari. Un purtător de cuvânt al AOL a refuzat să comenteze, la fel şi un reprezentant al Yahoo!.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO