Business Hi-Tech

Şeful Romkatel: De pe banda de producţie a fabricii din Timişoara vor ieşi antene 5G

Şeful Romkatel: De pe banda de producţie a fabricii din...

Autor: Adrian Seceleanu

22.10.2018, 21:40 1244

Fabrica din Timişoara a grupului german Kathrein, cel mai mare producător de antene de comunicaţii din lume, va pro­duce şi antene pe baza 5G - tehnologia care promite să re­vo­luţioneze piaţa de comunicaţii, şi de a cărei implemen­tare se pre­gătesc şi autorităţile şi operatorii de telecom de pe piaţa locală.

„Peste câţiva ani, antenele care vor ieşi de pe banda de producţie din Timişoara vor fi antenele 5G care vor juca un rol semnificativ în cadrul reţelelor de comunicaţii şi implicit în viaţa noastră prin multitudinea de posibilităţi pe care teh­no­logia 5G le oferă“, a declarat pentru ZF Ovidiu Stănescu, mana­ging director al Romkatel, compania care comer­ciali­zea­ză pe piaţa locală produse şi servicii ale grupului german Kathrein.

Fabrica a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 669,3 mi­lioa­ne de lei (146,5 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„La nivel de angajaţi, fabrica din Timişoara a avut în medie 2.200 de oameni în 2017, cu o fluctuaţie a personalului sub media pieţei. Acest lucru este remarcabil, în condiţiile unei pieţe a locurilor de muncă caracterizată de una dintre cele mai mici rate ale şomajului din ţară. Unicitatea specificului producţiei de antene precum şi investiţiile constante în dezvoltarea personalului şi folosirea doar a schimburilor de zi în producţie contribuie semnificativ la a rămâne un angajator atractiv în zonă de vest“, a adăugat Stănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO