Business Hi-Tech

Siveco: 75% din planul pe acest an s-a realizat deja, datorita contractelor semnate

04.02.2005, 00:00 17

Producatorul de aplicatii software pentru afaceri Siveco Romania a obtinut anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 60% fata de 2003, cand incasarile companiei s-au cifrat la aproximativ 18,9 milioane de euro.
Compania anticipase o crestere medie a cifrei de afaceri pe 2004 de 30 de procente, insa procentul de crestere a fost de fapt aproape dublu, a declarat pentru Ziarul Financiar, Irina Socol, director general al Siveco Romania. Producatorul sfotware si-a ridicat de asemenea targetul pentru 2005, anticipandnd o crestere a incasarilor de 30%. "Probabil vom depasi si acest plan, pentru ca cifra de afaceri pe 2005 este realizata in proportie de 75% prin contracte deja semnate", a precizat ea.
Anul trecut, mai bine de 60% din incasarile producatorului software au fost realizate in sectorul privat. Majoritatea incasarilor companiei, circa 47%, au provenit din sistemul bancar, aplicatiile pentru instruire asistata de calculator (eLearning) si solutiile informatice pentru domeniul medicat (eHealth). Aproximativ 42% din incasari au fost realizate cu produsul pentru managementul afacerilor, Siveco Applications, care mai nou a fost adaptat pentru procesul de trecere la leul greu. Restul de 11 procente sunt venituri din servicii informatice si consultanta oferita pentru companii.
Compania a reusit sa isi creasca anul trecut numarul clientilor cu aproape 67%. La solutiile producatorului roman au apelat in 2004 companii precum Giurgiu Nav, General Turbo, Ceronav Constanta, Alcoa Fujikura Romania, Servtrans Invest, Congaz si altele. Acestea se aduga la un portofoliu de clienti extrem de extins, cu nume precum SNP Petrom, FC Steaua, Holcim, Romvag sau Primaria Bucurepti, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea fortelor de Munca si altele.
Siveco Romania a fost cotata printre cele mai performante companii mari din domeniul IT de Camera de Cormet si Industrie a Romaniei si Municipiului Bucuresti (CCIRMB). studiile cele mai recente, pe 2003, arata ca producatorul software este lider de piata pe segmentul solutii pentru afaceri (EAS - enterprise applications suite), cu o cota de piata de 30,9%. De asemenea, Siveco este pe primul loc pe piata locala de servicii IT, cu o cota estimata la 10,52% de compania americana de analiza International data Corp. (IDC).
Producatorul autohton de software a investit anul trecut aproximativ 5% din cifra de afaceri pentru a organiza sesiuni de training pentru angajatii sai. La acestea au participat peste 300 de oameni dintr-o echipa cu mai bine de 400 de specialisti. De asemenea, compania lucreaza pe piata locala cu sprijinul a 47 de parteneri, specialisti care sunt pregatiti si certificati de producatorul software, atat pentru activitati comerciale, cat si pentru implementarea solutiilor informatice.
In acelasi timp, Siveco continua proiectele de extindere peste hotare, in special in Europa si SUA, dar nu numai. Deocamdata, compania lucreaza prin parteneri pe piete precum Marea Britanie, GEramnia, Elvetia, Statele Unite, dar si Turcia, Bulgaria si Republica Moldova. Siveco a semnat de asemenea un parteneriat cu o companie din Coreea de Sud.
Siveco Romania este detinuta in proportie de 60% de Siveco BV din Olanda. restul de 40% din titluri sunt detinute de partea romana, 30% de management si 10% de salariati.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO