Business Hi-Tech

SIVECO: Digitalizarea manualelor „cheie“ ar putea fi gata în 10 ani

SIVECO: Digitalizarea manualelor „cheie“ ar putea fi...

Autor: Adrian Seceleanu

30.09.2013, 00:07 255

Când îşi va defini strategia de dezvoltare a manualelor digitale, România ar trebui să se asigure că va plăti pentru produse multimedia interactive care să stimuleze învăţarea şi nu pentru nişte „simple pdf-uri“, iar un obiectiv realist pentru acest proces ar fi ca în zece ani România să aibă într-un asemenea format digital cele mai importante manuale, au declarat în cadrul unei întâlniri cu media oficiali ai SIVECO, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de soft.

„România nu mai este în anul 1996, să pună pdf-uri pe calculator şi să spună că asta în­seamnă digital. Nu înseam­nă digital“, a spus a spus Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eCon­tent în cadrul companiei.

Un manual digital „ade­vărat“ nu este o variantă digitală, statică, a unui manual clasic, tipărit - ci un ansamblu de softuri educaţionale, cu elemente multimedia, care să atragă elevii - fie prin jocuri, când este vorba de cei mici, fie prin experimente, când este vorba de cei mari, a spus Jugureanu, în timp ce a demonstrat cum funcţionează câteva din cele opt manuale digitale realizate, doar cu titlu de exemplu, pentru piaţa din România.

Cu aceste manuale, „lupta“ dusă de „armata“ de profesori, pedagogi şi softişti care lucrează la dezvoltarea lor este de a atrage atenţia elevului, de a îl stimula să înveţe. „Elevii deja îşi petrec foarte mult timp pe tablete, PC-uri.  Ţinta este şi să umplem acest timp petrecut oricum pe aceste echipamente.“

SIVECO, companie care a obţinut anul trecut venituri de 27 de milioane de euro din cele totale de aproape 70 de milioane de euro doar de la divizia de e-learning, lucrează în prezent doar la dezvoltarea unor manuale digitale pentru guverne din alte ţări, a precizat Florin Ilia, vicepreşedinte al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO