Business Hi-Tech

Skype: conferinta web intre 100 de persoane

04.05.2006, 00:00 59

Cel mai cunoscut furnizor de servicii de telefonie prin Internet din lume, Skype, a lansat un nou serviciu numit Skypecast, prin care permite initierea de conferinte online intre un numar de pana la 100 de utilizatori, scrie presa internationala.

Serviciul de telefonie prin Internet Skype permite deja conferinte intre 10 utilizatori, insa prin Skypecast, conferintele vor fi initiate de un moderator care va controla intreaga discutie, conform oficialilor companiei cu sediul la Luxemburg. "Pana acum, clientii nostri au putut efectua apeluri telefonice online catre o persoana sau mai multe in acelasi timp, discutiile fiind private", a explicat Saul Klein, directorul de marketing al Skype. "Acum insa, utilizatorii vor putea intra in conversatii publice cu persoane pe care nu le cunosc."

Cei interesati vor putea accesa Skypecast pe site-ul companiei unde toate conferintele aflate in desfasurare vor fi afisate public. Practic, aceste conferinte sunt de fapt un loc de intalnire pentru grupuri mai mari de utilizatori care pot discuta despre subiecte de interes comun, scrie presa internationala. "Cu alte cuvinte Skypecast ofera de fapt aproximativ aceeasi comunicare din blog-uri (jurnale personalizate online - n.r.), cu raspuns in timp real", a mai spus Saul Klein.

In acelasi timp, Skype a anuntat ca va lansa o noua versiune beta a aplicatiei software de telefonie online, care va permite utilizatorilor sa trimita contra cost SMS-uri catre telefoane mobile din toata lumea, scrie presa internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO