Business Hi-Tech

Smartphone-urile şi dual-sim-urile au crescut piaţa telefoanelor mobile în T1

Smartphone-urile şi dual-sim-urile au crescut piaţa telefoanelor mobile în T1

Autor: Mediafax

30.04.2011, 11:16 320

Piaţa mondială a telefoanelor mobile a crescut cu 17% în primultrimestru, susţinută de cererea puternică de aparate smartphone, înspecial de iPhone-urile produse de Apple, potrivit companiilor decercetare a pieţei.

Compania de analiză Strategy Analytics estimează că livrările detelefoane mobile au avansat cu 17% în primele trei luni, faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a cererii mai maripentru smartphone-uri în regiunile mature şi de modele cu carduriSIM multiple, tot mai populare pe pieţele emergente.

"Primul trimestru a fost marcat de întreruperea lanţului defurnizori provocată de cutremurul din Japonia şi de un deficit decomponente precum ecrane digitale, memorii şi camere foto", adeclarat Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.

Mawston consideră că deficitul de componente va continua pentrucel puţin şase-nouă luni şi va restricţiona volumul livrărilor sauva majora preţurile, dar problemele operaţionale vor fi minorepentru majoritatea producătorilor.

Compania de cercetare a pieţei IDC estimează că piaţa mondială atelefoanelor mobile a avansat în perioada ianuarie-martie cu 20%,susţinută şi de creşterea puternică a unor companii mai mici, întimp ce cota de piaţă a marilor producători - Nokia, SamsungElectronics şi LG Electronics - a scăzut.

Vânzările de aparate iPhone au crescut de peste două ori înprimul trimestru, comparativ cu intervalul similar din 2010,susţinute de cele prin intermediul Verizon Wireless şi altoroperatori, iar cota de piaţă a acestora a urcat la 5%.

" iPhone s-a vândut din nou foarte bine în regiunile dezvoltateale lumii, precum America de Nord şi Europa Occidentală, potrivitIDC.

Apple se află la mică distanţă de LG, care a avut în primultrimestru o cotă de piaţă de 6,6%. Citiţi mai mult despre piaţa telefoanelor mobile pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO