Business Hi-Tech

Spotify depăşeşte aşteptările analiştilor şi devine prima platformă de streaming de muzică cu 100 de milioane de utilizatori

Spotify depăşeşte aşteptările analiştilor şi...

Autor: Alex Ciutacu

29.04.2019, 16:16 490

Spotify a ajuns la 100 de milioane de utilizatori care plătesc subscripţie lunară, o premieră pe piaţa serviciilor de streaming de muzică, după ce a reuşit să atragă mai mulţi utilizatori în ultimul trimestru, depăşind aşteptările analiştilor – şi oferind încredere pentru investitori, potrivit Bloomberg.

Spotify a reuşit să atragă 4 milioane de clienţi noi în ultimul trimestru, în comparaţie cu estimările analiştilor de 3,3 milioane. Imediat după anunţ acţiunile companiei au crescut cu aproape 5% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

În ultimul trimestru Spotify a pus accentul pe două achiziţii strategice, şi-anume Gimlet Media şi Anchor – încercând să atragă mai mulţi utilizatori prin intermediari. Mai mult, de la raportarea ultimelor rezultate financiare şi până în prezent companai a mai cumpărat şi studioul de podcast-uri Parcast, într-o tranzacţie estimată la 100 de milioane de dolari.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO