Business Hi-Tech

Start-up-ul FintechOS ia bani pentru expansiune şi de la fondul care a descoperit UiPath

Dan Lupu (stânga), partener la Earlybird, cel care a descoperit UiPath: FintechOS este un pionier într-o piaţă aflată în plin avânt şi Teodor Blidăruş, co-fondator şi CEO FintechOS: Veniturile recurente cresc cu 450% pe an

Dan Lupu (stânga), partener la Earlybird, cel care a descoperit UiPath: FintechOS este un pionier într-o piaţă aflată în plin avânt şi Teodor Blidăruş, co-fondator şi CEO FintechOS: Veniturile recurente cresc cu 450% pe an

Autor: Adrian Seceleanu

11.12.2019, 00:08 1026

 Noua finanţare de 13 mil. euro de la 4 fonduri a evaluat start-up-ul la aproape 40 mil. euro, de aproximativ 5 ori mai mult faţă de runda anterioară, din 2018, conform unor surse din piaţă. Atracţia este tehnologia avansată a firmei în fintech.

Start-up-ul FintechOS, specializat în dezvoltarea de soluţii de trans­for­mare digitală pentru indus­tria financiară, cu o rată de creştere a veniturilor re­curen­te de 450% pe an, a atras în acţio­nariat Earlybird Venture Capital, unul dintre primele fonduri de investiţii care au pariat pe UiPath - primul unicorn din industria locală de IT, ca parte a unei runde de finanţare de 12,7 mil. euro (14 mil. dolari).

Finanţarea a fost condusă de Digital East Fund al Earlybird Venture Capital, unul dintre primele fonduri de investiţii care au pariat pe UiPath - primul unicorn din industria locală de IT şi OTB Ventures, cu participarea de tip follow-on a investitorilor existenţi Gapminder Ventures şi Launchub.

Investitorii au evaluat compania la aproape 40 mil. euro, conform unor surse ZF.

Start-up-ul FintechOS, desprins din compania locală Softelligence a fraţilor Adrian şi Teodor Blidăruş, în al cărui acţionariat a intrat şi Sergiu Neguţ, fusese evaluat la finele anului 2018 la 7 mil. euro după o finanţare de 0,6 mil. euro furnizată de fondul de investiţii GapMin­der, ceea ce înseamnă că valoarea companiei a cres­cut de aproximativ 5 ori într-un an. Compa­nia nu a oferit detalii despre nivelul veniturilor, al pierderii / profitului sau despre procentul de acţiuni vândute odată cu noua rundă de finanţare. FintechOS nu a oferit date nici despre cum s-a structurat finanţarea între cele 4 fonduri.

Banii luaţi de la investitori vor fi utilizaţi pentru intrarea pe noi pieţe şi dezvoltarea de produse, conform companiei. „Capitalul suplimentar va fi utilizat pentru a continua pro­ce­sul de creştere a veniturilor recu­re­nte anuale ale companiei de 450% şi pen­tru extinderea sa în Europa, Asia de Sud-Est şi piaţa din SUA. De ase­me­nea, compania va investi în dezvol­tarea  mai multor aplicaţii, ser­vicii şi soluţii,  predefinite şi gata de implementare, care reduc timpul necesar până la comercializare”, conform FintechOS.

Dan Lupu, partener la Earlybird - cel care a descoperit UiPath, s-a de­clarat încrezător şi în potenţialul de creştere al FintechOS. „FintechOS este un pionier într-o piaţă aflată în plin avânt, având viziunea de a transforma modul în care instituţiile financiare reacţionează la schimbările pieţei şi la reglementările din domeniu. Suntem mândri să devenim parte a acestei călătorii care dă direcţia în viitorul serviciilor financiare“, a afirmat Lupu.

„FintechOS a devenit rapid o companie de tip creştere. Această companie schimbă paradigmele. Este transformativă pentru industria serviciilor financiare şi, posibil, pentru alte industrii, în viitor. În ceea ce priveşte runda de investiţii de tip Serie A, suntem încrezători să investim în continuare şi vom urmari creşterea lor rapidă la nivel internaţional”, a declarat Dan Mihăescu, partener fondator al GapMinder.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO