Business Hi-Tech

Start-up-ul de telemedicină Avi Medical, dezvoltat în Germania de un român împreună cu doi prieteni, a ridicat o finanţare de 50 mil. euro. Printre investitori se regăseşte şi Daniel Dines, fondatorul UiPath

Start-up-ul de telemedicină Avi Medical, dezvoltat în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.04.2022, 10:14 152

Start-up-ul Avi Medical, dezvoltat de românul Vlad Lata şi alte două persoane la Munchen, Germania, a atras o rundă de finanţare de Serie B în valoare de 50 de milioane de euro, potrivit unui anunţ publicat de reprezentanţii start-up-ului de telemedicină pe pagina de LinkedIn. În prezent, Vlad Lata ocupă poziţia de CEO al start-up-ului.

„Suntem încântaţi să anunţăm că am ridicat 50 de milioane euro într-o rundă de finanţare de seria B condusă de prietenii noştri de la Balderton Capital, cu participarea Addition, Heal Capital, Picus Capital, Vorwerk Ventures, Eurazeo, 3VC, investitori angels, inclusiv fondatorul UiPath Daniel Dines şi fondatorul Forward Adrian Aoun. Acesta este un vot masiv de încredere în misiunea noastră de a folosi tehnologia şi datele pentru a oferi asistenţă medicală de cea mai înaltă calitate, accesibilă tuturor”, au postat reprezentanţii Avi Medical pe pagina de LinkedIn.

Finanţarea va susţine extinderea portofoliului de clinici active pe piaţa din Germania, obiectivul start-up-ului fiind de a ajunge la circa 100 de clinici până la finalul anului 2024.

„Suntem mândri de ceea ce Avi Medical a realizat în mai puţin de doi ani de la înfiinţare. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără munca şi dăruirea incredibilă a întregii echipe, a personalului nostru medical şi, desigur, a pacienţilor noştri care şi-au pus încrederea în noi. (…) Finanţarea ne va ajuta să ne extindem afacerea de la 8 la peste 100 de clinici în Germania până la sfârşitul anului 2024. Şi odată cu ea, vom continua să ne construim platforma pentru personalul medical şi pacienţi: concepută pentru a pune diagnostice bazate pe dovezi şi sănătate preventivă.”

De asemenea, start-up-ul mai are în plan şi extinderea echipei şi are în prezent peste 40 de poziţii deschise pe site-ul propriu.  

„Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a vă alătura echipei Avi Medical şi pentru a ne ajuta să ne transformăm viziunea în realitate”, au mai scris reprezentanţii companiei pe pagina de LinkedIn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO