Business Hi-Tech

Startup-ul Ascendia a câştigat un contract în urma unei licitaţii organizate de Consiliul Europei pentru servicii de e-learning

Startup-ul Ascendia a câştigat un contract în urma...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2023, 12:31 405

Startup-ul edtech Ascendia, listat pe bursa din Bucureşti sub simbolul ASC, cu o capitalizare de 43 milioane lei, a câştigat un contract în urma unei licitaţii organizate de Consiliul Europei pentru servicii de e-learning şi servicii asociate de formare.

Ascendia a semnat un contract cadru, valabil până la 30.04.2026 şi care poate fi prelungit pentru încă 2 ani, a anunţat compania la Bursă.

Contractul semnat stabileşte exclusiv clauzele generale ale colaborării, inclusiv preţurile serviciilor care pot fi contractate de la Ascendia.

Valoarea serviciilor care vor fi contractate si condiţiile practice de livrare urmează sa fie stabilite prin comenzi ulterioare.

Ascendia a anunţat anterior că va lansa în al doilea trimestru din acest an o nouă versiune a platformei sale de e-learning LIVRESQ, care va integra tehnologia de inteligenţă artificială creată de compania OpenAI.

Accesul la echipa OpenAI şi la tehnologie vine odată cu acceptarea LIVRESQ / Ascendia în programul pentru start-up-uri derulat de gigantul american Microsoft, unul dintre primii investitori în OpenAI.

Principalii acţionari ai Ascendia sunt Cosmin şi Alex Mălureanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO