Business Hi-Tech

Statul dă drumul la licitaţii de milioane de euro în IT&C

Statul dă drumul la licitaţii de milioane de euro în IT&C

Siveco şi TeamNet International dezvoltă un sistem informatic de 4,4 mil. euro pentru administraţia Deltei Dunării

14.07.2010, 23:29 101

Statul alocă fonduri importante, de milioane de euro, pentruproiecte în domeniul IT&C.
Potrivit unui anunţ publicat pe e-licitatie.ro, Ministerul ApărăriiNaţionale organizează o licitaţie pentru achiziţionarea se serviciide telecomunicaţii, valoarea contractului fiind estimată între 50şi 85 mil. lei (11,7 - 20 mil. euro) fără TVA. Este vorba deservicii de telecomunicaţii integrate, servicii de telefonie şi detransmisie de date şi servicii de internet. Potrivit aceleiaşisurse, Ministerul Apărării a încheiat un acord-cadrul de 3,3 mil.lei (770.000 de euro) cu UTI Systems, Elprof şi Mira Telecom pentrusisteme de securitate şi protecţie. Contractul a fost atribuit laînceputul lunii. Potrivit anunţului de atribuire, a fost organizatălicitaţie restrânsă, iar criteriul de atribuire a fost cel alpreţului cel mai scăzut.
De asemenea, Siveco, producător local de software, şi TeamNetInternational, furnizor de soluţii IT pentru companii, au câştigato licitaţie organizată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei DeltaDunării (ARBDD) pentru dezvoltarea unui sistem informatic, valoareacontractului fiind de 18,9 mil. lei (4,4 mil. euro) fără TVA,potrivit Mediafax.
"Conform raportului procedurii de atribuire întocmit de comisia deevaluare a ofertelor, câştigătorul procedurii de achiziţie publică«Achiziţie servicii de dezvoltare şi implementare sistem informatic(inclusiv licenţe), hardware şi software necesar pentruimplementarea sistemului şi funcţionarea UIP» este asocierea SivecoRomânia şi TeamNet International", potrivit datelor trasmise deARBDD. La licitaţie a mai participat şi compania PowerConsulting.
Siveco a avut anul trecut un profit de 0,8 milioane de euro la ocifră de afaceri de 50,9 milioane de euro. TeamNet Internationalface parte din grupul Asesoft, controlat de omul de afaceriSebastian Ghiţă.
Obiectivul general al proiectului constă în menţinerea echilibruluiecologic al biodiversităţii şi al patrimoniului natural, precum şiimplementarea măsurilor de îmbunătăţire a stării de conservare aecosistemelor din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării princreşterea capacităţii instituţionale de gestionare a reţelei dearii naturale protejate, în conformitate cu directivele europene,potrivit caietului de sarcini al licitaţiei. Contractul, care se vaderula pe o perioadă de 16 luni de la data atribuirii, estefinanţat în proporţie de 20% din bugetul de stat şi 80% din FondulEuropean de Dezvoltare Regională .
ARBDD este o instituţie publică, cu personalitate juridică, aflatăîn subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor.
Valoarea contractelor atribuite de la începutul anului pe site-ule-licitatie.ro a depăşit un miliard de euro, fiind derulate 11.796de proceduri, potrivit datelor furnizate de MinisterulComunicaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO