Business Hi-Tech

Steve Jobs: "PC-urile vor fi precum camioanele. Inca vor mai exista, dar doar cativa le vor mai folosi"

Steve Jobs: "PC-urile vor fi precum camioanele. Inca vor mai exista dar doar cativa le vor mai folosi"
02.06.2010, 11:47 23

"Era post-PC este aproape", a declarat seful Apple, Steve Jobs,in cadrul unei conferinte "D: All Things Digital", prezentata deredactorul sef pe zona de Business Hi-Tech a publicatiei economiceWall Street Journal.

"Cand eram o tara agrara, toate masinile erau camioane deoarecede asa ceva aveai nevoie la ferma. Autovehiculele au venit la modape masura dezvoltarii oraselor, si elemente precum transmisiaautomata si directia asistata au devenit din ce in ce maipopulare", spune Steve Jobs. "PC-urile vor fi precum camioanele.Vor fi inca prezente, dar doar unul din x oameni va avea nevoie deasa ceva".

Seful producatorului iPhone si iPad considera ca avansurile dinindustria producatoare de procesoare va permite ca device-uriprecum iPad sa faca lucruri pe care in prezent doar calculatoareletraditionale le pot face, precum editarea video.

Jobs a mai spus ca Apple lucra la o tableta precum iPad incainainte de scoaterea pe piata a iPhone-uli, dar a amanat acestproiect in momentul in care a vazut o oportunitate de a intra pepiata telefoanelor mobile, care este cu mult mai mare decat cea aPC-urilor ca unitati vandute.

Vorbind despre telefonul prezentat de site-ul Gizmodo, sefulApple a declarat ca acesta a fost de fapt furat, fiind achizitionatde Gizmodo si fiind folosit ca mijloc de santaj de catredetinatorul blogului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO