Business Hi-Tech

Subsidiara gigantului suedez Ericsson din România, la un pas de a intra în clubul miliardarilor în lei după o creştere de 12% în 2022

Dragoş Rebegea, country manager, Ericsson România: După licitaţia 5G de anul trecut, operatorii au spectrul necesar pentru a investi mai mult în 5G.

Dragoş Rebegea, country manager, Ericsson România: După licitaţia 5G de anul trecut, operatorii au spectrul necesar pentru a investi mai mult în 5G.

Autor: Adrian Seceleanu

17.07.2023, 12:00 691

Fabrica de antene din Timişoara, preluată de la nemţii de la Kathrein şi gestionată de o altă companie, a avut afaceri în scădere anul trecut.

Subsidiara locală a companiei suedeze Ericsson, unul dintre cei mai mari producători globali de echipa­mente şi furnizori de servicii pentru operatorii de comunicaţii, a înregistrat în 2022 un profit net de 32 mil. lei, mai mare cu 48% faţă de anul anterior, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 12%, la 962,6 mil. lei, în timp ce numărul mediu de angajaţi a fost de 2.603, faţă de 2.719 în anul precedent.

După ce în toamna anului trecut statul român a organizat licitaţia pentru spectrul radio necesar tehnologiei 5G, operatorii de telecom ar putea accelera investiţiile în reţele, ceea ce s-ar putea vedea şi în afacerile Ericsson pe plan local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO