Business Hi-Tech

Suedezii fac treaba buna cu japonezii

18.10.2005, 19:14 18

Sony Ericsson Mobile Communications, un joint-venture fondat de Sony si Ericsson in 2001, a vandut la nivel mondial, in primele noua luni ale anului, 35 de milioane de telefoane mobile, fata de 42,3 milioane de unitati la nivelul intregului an 2004, reiese din datele publicate de companie.

Profitul net obtinut de producatorul de terminale mobile in perioada ianuarie-septembrie 2005 a fost de 211 mil. euro, reprezentand circa 67% din nivelul inregistrat in anul financiar 2004, incheiat pe 31 decembrie. Veniturile consolidate ale Sony Ericsson din intervalul mentionat au fost de 4,9 miliarde de euro, fata de 6,5 miliarde de euro - totalul intregului an 2004.

Cel mai ridicat volum al vanzarilor, respectiv 13,8 milioane de telefoane mobile, a fost consemnat in trimestrul trei al anului, iar profitul net obtinut in intervalul mentionat - de 104 milioane de euro - reprezinta aproape jumatate din totalul primelor noua luni ale anului. "Trimestrul trei a fost o perioada foarte buna pentru activitatea noastra. Compania este din ce in ce mai profitabila", a declarat Miles Flint, presedintele Sony Ericsson.

Producatorul de terminale mobile a continuat sa creasca investitiile in activitati de marketing si in cercetare si dezvoltare, pentru a sprijini consolidarea portofoliului de produse.

Sony Ericsson a lansat in trimestrul trei noi modele de telefoane mobile, printre care primul telefon din gama Walkman, W800i.

Piata globala de telefoane mobile a continuat sa creasca peste asteptarile initiale, iar Sony Ericsson estimeaza ca vanzarile totale pentru 2005 vor depasi 760 de milioane de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO