Business Hi-Tech

TechTeam Akela ofera gratuit un soft ERP, sperand sa faca bani din servicii

01.12.2009, 23:04 626

Mai putin de o treime din firmele medii din Romania, cu 30-500de angajati si afaceri anuale mai mari de o jumatate de milion deeuro, folosesc o aplicatie de gestionare a resurselor companiei(ERP) astfel ca piata are inca resurse de crestere, estimeazareprezentantii TechTeam Akela, divizia locala de soft si servicii aamericanilor de la TechTeam.

Cu un istoric care se rezuma la 10 clienti si venituri de100.000 de euro pentru softul ERP propriu pe o piata care a ajunsanul trecut la 120 mil. euro, TechTeam Akela spera ca isi va faceloc in fata rivalilor printr-o campanie prin care ofera gratuitlicenta pentru softul ERP si instalarea aplicatiilor.

Aplicatia furnizata fara costuri de companie include mai multemodule, printre care cele privind stocurile, cumpararile,vanzarile, contractele de leasing si contabilitatea.

Costul de licentiere si de instalare a solutiei in versiuneastandard este zero, indiferent de numarul de utilizatori saumodulele necesare, sustin reprezentantii firmei. Cumparatoriitrebuie insa sa achizitioneze unele produse Microsoft necesareERP-ului.

De unde ar castiga totusi bani compania? Din suport tehnic,particularizarea aplicatiei sau dezvoltari ulterioare ale softului,spun oficialii TechTeam Akela.

"Implementarea solutiei in versiunea ei standard se face gratuitde catre compania noastra si presupune instalarea solutiei.Costurile intervin atunci cand e nevoie de particularizari, importde date sau suport, si toate depind de complexitatea datelorexistente si a modificarilor urmarite. Insa, noi oferimposibilitatea companiilor de a-si realiza toate aceste interventiicu ajutorul propriilor resurse umane", a precizat pentru ZFMihai-Daniel Popa, Business Development Manager al TechTeamAkela.

"In prezent, avem o echipa de 10 ingineri si consultanti carelucreaza in cadrul diviziei AkelaERP.ro", a adaugat el.Reprezentantul companiei sustine ca potentialul pietei locale estefoarte mare in conditiile in care putine firme locale utilizeaza inprezent softuri specializate, iar primele vizate de companie sunt"firmele de dimensiuni medii, cu 30-500 de angajati si o cifra deafaceri anuala de peste 500.000 de euro.

Estimarile noastre sunt ca dintre companiile din acest segment,mai putin de o treime au implementat solutii integrate de gestiune- fara a include aici softuri care se refera strict lacontabilitate", a spus Popa.

In 2008, TechTeam Akela Romania a obtinut venituri de 9,33 mil.$, cu un profit de 1,16 mil. $, echipa numarand in medie 180 deangajati.

La nivel global, compania-mama TechTeam Global a obtinutvenituri de 260 mil. $ si un profit brut de 63,3 mil. $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO