Business Hi-Tech

Tehnologia NFC va fi disponibilă pe 85% din POS-uri până în 2016

Tehnologia NFC va fi disponibilă pe 85% din POS-uri până în 2016

Foto Shutterstock

Autor: Ştefan Vrabie

17.08.2011, 00:00 715

85% de terminale POS (point-of-sale, dispozitive instalate în magazine care acceptă plata cu cardul) vor avea tehnologie NFC (near-field-communication, tehnologie de plată cu telefonul) până în anul 2016, potrivit unui raport făcut de firma de cercetare ABI Research, scrie cotidianul american The New York Times.

În prezent, aproximativ 10% din terminalele POS au şi tehnologie contactless NFC. Acest număr este de aşteptat să crească în următorii câţiva ani odată cu proliferarea smartphone-urilor cu tehnologie NFC.

Tehnologia este deja disponibilă pe mai multe modele de smartphone care au ca sistem de operare Google Android precum şi pe alte telefoane de la Samsung, Nokia, BlackBerry şi Motorola.

Încă nu este cunoscut dacă noul smartphone iPhone 5 de la Apple va avea această tehnologie, dar potrivit mai multor surse, compania americană cochetează de mai mult timp în jurul acestei idei.

În cazul în care acesta va avea tehnologie NFC, acest lucru ar putea ajuta să propulseze implementarea acestei tehnologii pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO