Business Hi-Tech

Tranzacţia Facebook/ LiveRail, un impuls pentru mediul de antreprenori din IT

Tranzacţia Facebook/ LiveRail, un impuls pentru mediul...

Autor: Adrian Seceleanu

07.07.2014, 00:08 1091

Achiziţionarea platformei de publicitate video online LiveRail de către gigantul Facebook pentru o sumă esti­mată la o jumătate de miliard de dolari -  cea mai mare tran­zac­ţie din IT în care a fost implicată o companie la a cărei con­strucţie au participat şi români, va da un impuls mediului local de antreprenori din IT.

Ei vor vedea în tran­zac­ţia prin care cea mai mare reţea socială din lume a „câştigat“ un cen­tru de dez­vol­tare de soft în Cluj un exemplu al succesului glo­bal pe care îl poate atinge un start-up din in­dustria de înal­tă tehno­logie, chiar dacă aces­­ta plea­că la drum din România.

„Şi românii pot construi start-up-uri de nivel mondial“, punctează Sergiu Biriş, 31 de ani, care în urmă cu şapte ani pu­nea bazele LiveRail, în Cluj-Na­­poca, alături de An­drei Dunca şi britanicul Mark Trefgarne. Cei trei au văzut atunci, înaintea altora, poten­ţi­a­­lul exploziv al pieţei de pu­blicitate video online şi au pariat că vor putea veni pe piaţă cu o tehnologie mai bună.

Astăzi la Venture Connect, un eveniment organizat de ZF în parteneriat cu Fundaţia Venture Connect, vor fi dis­cutate idei noi de afaceri - aşa cum era şi LiveRail în urmă cu şapte ani, care caută să obţină finanţare pentru expan­siu­ne. În faţa investitorilor se vor prezenta 10 companii din România şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO