Business Hi-Tech

O nouă tranzacţie în IT: antreprenorul Mihai Tătăran din Timişoara a vândut pachetul majoritar de acţiuni al Avaelgo către grupul software IPS Solutions. După tranzacţie, compania va începe expansiunea şi pe alte pieţe, anunţă Mihai Tătăran.

Autor: Adrian Seceleanu

31.10.2023, 00:07 93

Avaelgo, furnizor de soluţii IT din Timişoara şi unul dintre partenerii relevanţi pe plan local ai gigantului american Microsoft, o companie fondată de antreprenorul Mihai Tătăran a primit o „investiţie strategică semnificativă“ din partea IPS Solutions, un grup activ pe piaţa software cu sediul central în Liechtenstein, în urma căruia firma românească va începe un proces de expansiune, inclusiv pe noi pieţe.

„Această investiţie strategică confirmă valoarea pe care o aducem clienţilor prin experienţa noastră în domeniul afacerilor şi tehnologiei, munca asiduă, abilităţile şi dedicarea echipei noastre“, a declarat Mihai Tătăran, CEO şi fondator, Avaelgo. „Suntem încântaţi să colaborăm cu IPS, deoarece experienţa lor în industrie şi resursele lor ne vor ajuta să accelerăm creşterea şi să creem sinergia necesară pentru a ne extinde pe pieţe noi, aducând serviciile noastre la nivelul următor.“

Avaelgo a avut afaceri de 22 mil. lei în 2022, cu un profit net de 2,8 mil. lei, rezultate ge­ne­rate cu o echipă de 33 de oameni, con­form datelor de la Finanţe. Cel mai bun an al companiei a fost 2020 din punct de vedere al cifrei de afaceri (49,5 mil. lei) şi 2021 din punct de vedere al profitului net (4,2 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO