• Leu / EUR4.9743
  • Leu / GBP5.7209
  • Leu / USD4.7112
Business Hi-Tech

Trei motive pentru care să renunţaţi la reţelele de socializare în 2013

Trei motive pentru care să renunţaţi la reţelele de socializare în 2013

Autor: Alina Dan - Mediafax

30.12.2012, 17:07 5742

Aceştia oferă cel puţin trei motive pentru care, consideră ei, ar fi bine să renunţaţi, cel puţin pentru o perioadă, la a mai utiliza site-urile de socializare în 2013.

Renunţarea la aceste reţele de socializare afectează respectul de sine, spun psihologii. Un studiu britanic realizat recent a demonstrat că peste 50% dintre utilizatorii reţelelor de socializare au apreciat că această activitate le-a afectat negativ viaţa personală. Mai exact, ei au observat că respectul de sine le-a fost ştirbit prin compararea cu prietenii de pe Facebook sau Twitter. Deşi pare banal, sentimentul de frustrare legat de realizările colegilor sau prietenilor de pe reţelele de socializare îşi pune amprenta asupra psihicului, chiar dacă majoritatea celor implicaţi nu o recunosc. În plus, un obicei foarte nesănătos pentru respectul de sine este spionarea fostului iubit sau a fostei iubite prin intermediul reţelelor de socializare.

Social media este un spaţiu propice dezvoltării comportamentului neadecvat - prietenii cu persoane nepotrivite, dar şi "schingiuiri" ale exprimării corecte sunt numai două dintre neregulile care se pot petrece în cazul în care se acordă prea multă atenţie reţelelor de socializare. Astfel, în cazul în care începeţi să simţiţi frustrare pentru că nu aţi putut instala o aplicaţie pentru iPhone sau începeţi să purtaţi discuţii în contradictoriu cu prietenii virtuali, este semn că trebuie să recurgeţi la o pauză de la utilizarea reţelelor de socializare.

Mediul online nu este sub nicio formă un substitut al mediului offline, spun sociologii. Datele arată că aproximativ un sfert dintre americani recunosc că au ratat frumuseţea unor momente importante din viaţa lor în încercarea disperată de a le imortaliza şi a le posta pe reţelele de socializare. "Cu tehnologia comunicaţiilor omniprezentă în vieţile noastre, este uşor să ne convingem că lumea digitală este acolo unde este cât mai multă acţiune, iar eforturile de a ne construi propriul imperiu online este în directă legătură cu beneficiile vieţii personale, cum ar fi obţinerea unui nou loc de muncă sau consolidarea unei noi relaţii", sunt de părere specialiştii citaţi de Forbes. Realitatea arată că peste 90% dintre cei care îşi caută un loc de muncă fac acest lucru în mediul online, însă mai puţin de 5% trec la pasul următor, cum ar fi participarea la un interviu de angajare online. Mai mult decât atât, specialiştii în resurse umane spun că un procent cuprins între 70 şi 80% dintre locurile de muncă vacante nu sunt niciodată postate pe site-urile de socilaizare sau în mediul online.

Printre alte beneficii ale renunţării la reţelele de socializare se numără mai mult timp pentru activităţile sportive, pentru lectură şi pentru întâlnirile reale cu prietenii.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9743
Diferență: 0,0946
Ieri: 4.9696
Azi: 4.7112
Diferență: 0,5077
Ieri: 4.6874
Azi: 5.7209
Diferență: 0,1067
Ieri: 5.7148
Azi: 5.1393
Diferență: -0,0136
Ieri: 5.1400