Business Hi-Tech

Un cinematograf pentru livinguri cu pretentii

28.01.2004, 00:00 18

Preturile sunt un mar al discordiei perfect. Provoaca deziluzii cand depasesc cu mult bugetul planificat si starnesc aprige discutii mai ales cand doi membri ai unei familii le "cantaresc" diferit. Cu cat au mai multe zerouri in lei, cu aat disputele si orgoliile cresc.
In privinta rapiditatii cu care goleste cardul de credit, se remarca Pioneer NS-DV1000. In acelasi timp insa, este unul dintre cele mai performante sisteme home cinema care se gasesc pe piata romaneasca. Include un DVD player si un sistem de sunet surround 5.1 care poate reda muzica sau coloana sonora a unui film in opt moduri diferite la o putere de 450 W. Ecranul pe care se pot afisa informatii referitoare la continutul audio-video rulat de sistem este separat de DVD player. In functie de marimea camerei in care il amplasati, sistemul poate fi fixat, pentru functia sunet, la "mic", "mediu" sau "mare". NS-DV1000 are radio tuner si stie sa citeasca zece tipuri diferite de discuri (la DVD-uri, numai in standard -R/RW). Daca ati transferat de pe camera video pe CD un eveniment de familie dar nu l-ati finalizat, de exemplu dintr-o eroare a unitatii de scriere, sistemul il poate citi fara a afisa insa timpul, ceea ce nu se intampla cu playerele mai ieftine. Multe discuri nefinalizate sunt, de obicei, aruncate la cosul de gunoi.
Cinematograful de acasa nu ar fi insa complet fara un ecran cu plasma, din aceeasi familie, adica tot Pioneer. Cum ar fi, spre exemplu, PDP-504HDE, o plasma cu diagonala de 50 inch (aproximativ 1,27 metri) si o rezolutie de 1.280 x 768 de pixeli.
Bugetul total de care aveti nevoie pentru a va cumpara intreg sistemul din reteaua Flanco se ridica la aproape 600 de milioane lei. Sistemul home cinema NS-DV1000 costa 79.999.000 lei, plasma PDP-504HDE 429.999.000 lei iar un receiver (pentru programe TV) plasma PDP-R04E, 71.699.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO