Business Hi-Tech

Un nou exit în IT-ul românesc. Radu Negulescu a ieşit din acţionariatul Trencadis Corp. Marian Murguleţ, fost director de IT al guvernului şi actual CEO al companiei a preluat pachetul majoritar

Radu Negulescu şi Marian Murguleţ

Radu Negulescu şi Marian Murguleţ

Autor: Ioana Nita

31.05.2023, 05:00 2543

Trencadis a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 24,5 mil. euro şi vizează o creştere substanţială anul acesta, ţinta fiind de a ajunge la un business de circa 34 mil. euro la final de 2023.

Antre­pre­no­rul local Radu Negulescu şi-a vândut pa­chetul majoritar de acţiuni din cadrul Trencadis Corp SRL către Marian Mur­gu­leţ, fost director de IT al guver­nului şi CEO al companiei începând cu luna martie a anului trecut. Mai exact, Negulescu şi-a vândut participaţia de 63,95% deţinută în ca­drul Trencadis Corp SRL  prin intermediul com­­paniei Alexander N. Capital Ma­nagement SRL, el concentrân­du-se încă de anul trecut pe start-up-ul său numit Sessions.

Pe lângă Radu Negulescu, acţionar majoritar, şi-au vândut participaţiile către Marian Murguleţ şi alţi doi acţionari minoritari în cadrul companiei - Carlo Burci (9,69%%) şi Mihaela Moldovan (3,88%). Astfel, Marian Murguleţ a devenit acţionarul majoritar al Trencadis Corp SRL deţinând 77,52% din companie, iar First Investment Holding a rămas cu aceeaşi participaţie de 22,48%.

De la înfiinţarea sa în 2007 de către Radu Negulescu, Trencadis Corp SRL şi-a crescut în fiecare an afacerile, cu excepţia perioadei de pandemie (2020-2021), ajungând la finalul anului trecut la o cifră de afaceri de afaceri de 24,5 milioane euro (121 milioane lei), cu 21% mai mari faţă de 2021.

Businessul Trencadis se bazează în mare parte pe proiecte de digitalizare în sectorul public, printre proiectele naţionale implementate regăsindu-se şi RO-ALERT livrat în 2017 în doar două luni (pentru IGSU şi STS).

Pentru anul în curs, ţinta de afaceri pe care o vizează Marian Murguleţ pentru Trencadis este de circa 34 milioane euro (170 mil. lei), estimarea bazându-se pe proiectele de digitalizare de anvergură în care este implicată compania. Printre acestea se numără proiecte educaţionale - EDULIB - platforma digitală cu resurse educaţionale (pentru AARNIEC şi Ministerul Educaţiei) şi Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate (Big Data pentru CNAS), sistem integrat de management al documentelor (DMS) şi management al performanţei (BSC) pentru MAI, şi proiecte de digitalizare pentru ANOFM.

“Principala mea provocare din noul rol de investitor şi acţionar majoritar este să continui povestea de succes Trencadis, să devenim cel mai mare integrator românesc de soluţii IT pentru sectorul public şi să ne consolidăm această poziţie până la finalul perioadei de implementare a proiectelor finanţate prin PNRR. Şi să ne păstrăm, în acelaşi timp, ADN-ul 100% antreprenorial care ne conferă flexibilitate şi agilitate, calităţi necesare în sectorul public, unde rapiditatea deciziilor este foarte importantă”, a declarat Marian Murguleţ, acţionar majoritar şi CEO al Trencadis. El are o experienţă profesională de peste 23 de ani, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, dintre care peste 13 ani în domeniul IT - inclusiv un an şi jumătate ca deţinător al portofoliului de CIO (Chief Information Officer) al Guvernului României.

Marian Murguleţ a preluat funcţia de CEO al Trencadis Corp în martie 2022 de la Radu Negulescu, acesta din urmă alegând să se concentreze pe noul său business numit  Sessions, în cadrul căruia a dezvoltat o platformă de comunicare şi colaborare pentru întâlniri mai eficiente, pentru şedinţe mai complexe şi cu funcţionalităţi care să aducă productivitate şi eficienţă videoconferinţelor.

“Încă din momentul în care am hotărât să-mi îndrept toată atenţia către Sessions, start-up-ul pe care l-am fondat în 2020, mi-am dorit să găsim pentru compania Trencadis o soluţie care să implice capital românesc şi pasiune pentru impact pozitiv. O soluţie care să asigure continuitatea misiunii de inovare a sectorului public prin tehnologie. Preluarea de către Marian a pachetului majoritar este de departe cel mai bun scenariu posibil pentru viitorul Trencadis. În ceea ce mă priveşte, după exitul din Trencadis, rămân dedicat proiectului de scalare a Sessions, companie cu un produs prin care producem deja impact global în zona de colaborare şi comunicare video”, a declarat Radu Negulescu, în prezent CEO şi fondator al Sessions. Start-up-ul tech a atras anul trecut o investiţie în valoare de 4,5 milioane de dolari.

“În ultimul an, am învăţat de la Radu Negulescu ce înseamnă apetitul şi mentalitatea de a fi antreprenor, de a injecta în business doza necesară de risc pentru a-l creşte şi să rămâi competitiv în acelaşi timp. Îmi doresc să duc mai departe pasiunea dezvoltării unui proiect cu adevărat scalabil care să genereze un impact cât mai mare în societate pentru că, până la urmă, suntem egali cu impactul pozitiv pe care reuşim să-l generăm în rândul semenilor noştri. Cred în schimbarea în bine a umanităţii prin tehnologie şi inovare, prin democratizarea tehnologiei”, a precizat Marian Murguleţ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO