Business Hi-Tech

Un start-up american ce digitalizează documente a luat o finanţare de 30 milioane dolari

Un start-up american ce digitalizează documente a luat o...

Autor: Ioana Nita

06.08.2020, 00:00 198

PandaDoc, un start-up din SUA care a dezvoltat o suită de soluţii ce digitalizează complet fluxul de lucru pentru documentele necesare în domeniul vânzărilor – de la semnătura electronică la colectarea plăţilor, a reuşit să obţină recent o investiţie de 30 milioane dolari, aceasta fiind o a doua extensie a finanţării de serie B de 15 mil. dolari primită în 2017, scrie Techcrunch.com. 

Astfel, cele trei investiţii de tip serie B primită de start-up se ridică în total la 50 milioane dolari. Ultima rundă de investiţii a fost condusă de One Peak, în cadrul acesteia participând şi fondul de investiţii al Microsoft – M12, Savano Capital Partners, Rembrandt Venture Partners şi programul EBRD Venture Capital Investment. „Practic, atunci când iei cash mai frecvent, <<te diluezi>> mai puţin”, a declarat Mikita Mikado, CEO-ul şi cofondatorul  PandaDoc.

El a adăugat că această abordare a permis ca start-up-ul să crească într-un mod confortabil fiindcă buisnessul a devenit mult mai predictibil odată ce a depăşit pragul de 10.000 de clienţi.

În prezent, PandaDoc a ajuns la un portofoliu de peste 20.000 de clienţi, start-up-ul având o echipă de circa 330 de angajaţi în cele trei birouri din San Francisco, Belarus şi Manila. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO