Business Hi-Tech

Un start-up din Grecia, care are o soluţie tech pentru pacienţii ce suferă de Parkinson, vrea să strângă 0,5 mil. euro pe SeedBlink, într-o rundă totală de 5 mil. euro

Un start-up din Grecia, care are o soluţie tech pentru...

Autor: Ioana Nita

29.08.2022, 00:02 161

PD Neurotechnology, un start-up medtech din Grecia care a creat un dispozitiv pentru monitorizarea pacienţilor ce suferă de boala Parkinson sau de alte afecţiuni motorii, s-a listat recent pe SeedBlink cu obiectivul de a strânge 500.000 euro dintr-o rundă de finanţare în valoare totală de 5 milioane euro.

Runda de finanţare, de tip serie A, este condusă de CIC Capital Partners, un fond specializat în sănătate şi tehnologie, din Canada (braţul VC al Credit Mutuel), căruia i s-a alăturat şi BigPi - VC grecesc deeptech care face investiţii early-stage. Finanţarea va fi utilizată pentru producţie, studii clinice şi pentru a susţine extinderea afacerii pe pieţe noi. Start-up-ul a dezvoltat un sistem digital de monitorizare continuă neinvazivă numit PDMonitor, care permite evaluarea precisă, continuă şi obiectivă a tuturor simptomelor motorii asociate cu boala Parkinson.

„Algoritmii de învăţare automată şi de inteligenţă artificială ai PDMonitor permit medicilor să grupeze pacienţii, deoarece sistemul său sofisticat de monitorizare va semnala automat orice pacient care se confruntă cu o deteriorare semnificativă a simptomelor sale. Aceste date privind simptomele motorii sunt fuzionate cu datele privind simptomele nonmotorii ale unui pacient, referitoare la stilul de viaţă şi la aderenţa la medicamente, colectate prin intermediul aplicaţiei mobile a PDN, pentru a le oferi medicilor o imagine holistică a stării bolii unui pacient. Medicii pot accesa apoi această viziune obiectivă a stării pacientului / evoluţiei bolii prin intermediul aplicaţiei web a PDN, permiţând un nivel de îngrijire personalizat, adaptat la fiecare persoană care suferă de PD. Ca urmare, managementul pacientului devine mai eficient, menţinând fereastra terapeutică (adică eficienţa medicaţiei) deschisă pentru mai mult timp“, susţin reprezentanţii PD Neurotechnology în prezentarea proiectului pentru investitorii privaţi înregistraţi pe platforma SeedBlink.

Echipa PD Neurotechnology este formată din 40 de membri, specialiÅŸti în dispozitive biomedicale, neurologie, asistenţă medicală, logistică, inteligenţă artificială ÅŸi boala Parkinson. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO