Business Hi-Tech

Unicornul camioanelor autonome: start-up-ul TuSimple a primit o investiţie de 95 mil. dolari, fiind evaluat la 1 mld. dolari

Unicornul camioanelor autonome: start-up-ul TuSimple a...

Autor: Ioana Nita

14.02.2019, 00:00 170

TuSimple, start-up-ul american care a dezvoltat un sistem special prin care camioanele pot deveni autonome, a fost evaluat la peste un miliard de dolari, după ce a reuşit să obţină o investiţie de 95 milioane dolari într-o rundă de finanţare condusă de gigantul online Sina Corp din China, relatează Reuters.

Noua finanţare primită, care provine şi de la fondul de investiţii Composite Capital din Hong Kong, va fi utilizată pentru extinderea flotei comerciale la 50 de camioane până în luna iunie. În prezent flota TuSimple este formată din 11 camioane autonome care operează în statul Arizona din SUA. Odată cu noile fonduri primite, start-up-ul, înfiinţat în urmă cu trei ani, ajunge la un total de finanţări de 178 milioane de dolari. Start-up-ul are în prezent 12 clienţi şi plănuieşte să se extindă şi în statul Texas.

„După trei ani în care ne-am axat pe atingerea obiectivelor noastre tehnice, am reuşit să trecem de partea de cercetare şi să avansăm la construirea unei soluţii comerciale”, a declarat Xiaodi Hou, fondatorul şi directorul tehnic al TuSimple.

Companiile din Silicon Valley, împreună cu producătorii tradiţionali de camioane, s-au întrecut în ultimul timp în a pune pe şosele vehicule comerciale autonome, specialiştii industriei de transport menţionând că jucătorii din industria de camioane se vor număra printre primii utilizatori dată fiind predictibilitatea de pe autostrăzi comparativ cu străzile aglomerate ale unui oraş. 

Luan trecut, Daimler, producătorul auto german de lux, a anunţat că va investi 500 milioane de euro (573 milioane de dolari) în următorii ani pentru dezvoltarea unor camioane autonome. Totodată Uber, gigantul din ride-hailing, a cumpărat în 2016 business-ul Otto de camioane, însă a anunţat anul trecut că va folosi unitatea pentru a dezvolta maşini autonome.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO