Business Hi-Tech

Vacante in insule exotice pentru bugete exotice: www.islands.com

28.04.2004, 00:00 29



Pentru ca vine vara si vremea mult asteptata a concediilor, saptamana aceasta va propunem un site care prezinta pe larg cele mai exotice insule din lume, unde puteti petrece momente cu adevarat de neuitat.



Site-ul http://www.islands.com va ofera informatii despre majoritatea insulelor ajunse destinatii turistice, inclusiv date privind modalitatea de razbate pana acolo, dar si ofertele de cazare. In plus, puteti afla totul despre insula si arhipelagul respectiv, istorie, traditii locale, specialitati culinare sau puteti viziona harti si poze cu peisaje. Pe site gasiti relatate, de asemenea, pataniile celor care au vizitat deja aceste insule. Islands.com ofera posibilitatea de cautare dupa nume sau pur si simplu puteti alege de pe harta globului zona in care ati dori sa va petreceti concediul.



Pe langa informatiile de ordin general, site-ul are o categorie speciala cu ofertele de calatorie unde sunt afisate pachete complete pentru cei care prefera astfel de destinatii.



Excursiile de 5-7 zile au preturi surprinzator de mici. Astfel, o mini-vacanta de cinci zile in Grenada cu tot confortul inclus - cazare pe malul marii, masa inclusa, acces la piscina, plus aer conditionat, televizor, videoplayer, mini-bar modem pentru laptop si toate celelalte - costa numai 1.189 de dolari. Spre comparatie in Bahamas, unde copiii au cazarea gratuita (uneori chiar si cei cu varste de pana la 17 ani), o astfel de vacanta (5 zile) costa 560 de dolari de persoana, in conditii similare cu cele de mai sus.



Pentru ca oferta suna tentant, am incercat sa aflam pe site cum este in Bahamas in aceasta perioada. Cu 700 de insule in zona este destul de dificil de ales, insa ghidul ne poate ajuta sa alegem. Va place sa jucati la ruleta sau Blackjack? Sotia e pasionata de cumparaturi? Atunci alegeti cazarea cat de cat aproape de Grand Bahama Island, unde aveti cazinouri, galerii pentru shopping si toate celelalte apanaje ale zonelor turistice vizitate de turistii cu bani. Va place aventura? Alegeti insulele mai putin frecventate, cu peisaje care iti taie rasuflarea, trasee prin insule vecine, turnee de pescuit sportiv sau scufundari.



Site-ul prezinta sase oferte diferite pentru zona Bahamas, hoteluri si vile aflate pe malul marii, cluburi ale pasionatilor de scufundari, circuite turistice prin arhipelag. Majoritatea complexurilor hoteliere au plaja privata, piscine pentru turistii cazati la hotel si diverse tipuri de restaurante, pentru gustul si buzunarul fiecaruia.



In Caraibe primavara vine de la inceputul lui aprilie, spun specialistii, iar acum sunt cam 21-22 de grade si adie usor briza. Nu trebuie uitat ca la toate acestea se adauga si costul biletelor de avion, restul cheltuielilor fiind acoperite in general de agentiile de turism.



Realizatorii site-ului publica acum si o revista botezata Islands Magazine, care prezinta lunar cele mai atragatoare oferte din domeniu si la care va puteti abona pentru 16 dolari pe an. Exista si o rubrica de anunturi unde puteti gasi si oferte mai atractive legate de insulele turistice postate de agentii, hoteluri sau complexuri turistice.



Pe site-ul http://www.islands.com nu am gasit nici un link catre agentiile care vand insule catre firme sau persoane fizice. Nici Insula Serpilor nu parea sa fie prezenta aici. In rest, site-ul este fascinant chiar si pentru cei care nu vor decat sa petreaca online cateva momente de neuitat.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO