Business Hi-Tech

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS: Traficul din conţinut video este de 50-60% din traficul total consumat pe mobil, iar 5G va duce acest standard mai departe

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS: Traficul din...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2018, 12:16 403

Mai mult de jumătate din consumul de date mobile este direcţionat înspre conţinuturi video la calitate înaltă, iar tehnologia 5G va îmbunătăţi conectivitatea, iar acest tip de conţinut va ărinde şi mai mult avânt, consideră Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 18.

„Traficul din video este de 50-60% din traficul total consumat pe mobil. În România, încă suntem la un nivel scăzut de penetrare pe smartphone. Avem mai multe segmente pe care poate creşte consumul de date. Şi pentru clienţi, şi pentru noii clienţi. De aceea este important 5G, pentru că putem ţine pasul cu preferinţele şi nvoile clienţilor. Vedeam când a intrat tehnologia 4G că HD era standardul maxim pentru un conţinut video, iar acum în câţiva ani va deveni calitatea 4K”, spune Valentin Popoviciu.

Ce a mai declarat Valentin Popoviciu în cadrul evenimentului:

  • „Trebuie să iei în calcul faptul că poţi avea surprize şi trebuie să te adaptezi pe piaţă. Am reuşit să ne adaptăm până acum în ideea de a crea cea mai bună valoare pentru client. Facem asta şi în Ungaria care este a doua piaţă a noastră. Am reuşit să avem o creştere bună, am crescut pe numărul de gospodării, unde avem o creştere bună şi aici şi în Ungaria”.
  • „Am reuşit să ne creştem portofoliul şi poate vom reuşi să facem asta şi în viitor, de aceea, pe pieţe ca România este foarte important să ai predictivitate pe problemele care ţin de autorităţi, precum cele pentru domeniul public. Pentru că în alte ţări aceste probleme sunt rezolvate de ani de zile. În Ungaria ştii direct cât de mult va dura să primeşti autorizaţia. Trebuie un mediu bun din partea statului pentru a putea colabora cu pieţele, pentru că pieţele se schimbă”.
  • „Ne aşteptăm la acelaşi ritm de creştere ca anul trecut. Trebuie să investim mai mult în servicii adiţionale pentru a ajunge la ei cu valoare nouă pentru ceea ce au nevoie şi pentru ce ar putea avea nevoie în viitor”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO