Business Hi-Tech

VIDEO. Corporate Intelligence Agency a lansat Wibso, o platformă digitală de raportare a avertizărilor de integritate, împreună cu avocaţii de la Noerr. Implementarea unei asemenea soluţii devine obligatorie pentru firmele cu peste 50 de angajaţi

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2023, 11:00 249

„Toate companiile cu minimum 50 de angajaţi trebuie să identifice şi să implementeze canale interne de raportare, care să permită angajaţilor şi partenerilor de afaceri să sesizeze intern informaţii privind potenţiale încălcări ale legii, la care au acces prin prisma activităţii profesionale pe care o desfăşoară.”

Corporate Intelligence Agency, companie care se ocupă cu identificarea şi documentarea fraudelor în companii dar care oferă şi servicii de securizare a infrastructurilor informatice, a lansat, în parteneriat cu casa de avocatură Noerr, o nouă platformă digitală, denumită Wibso, care răspunde cererii create pe piaţă odată cu intrarea în vigoare a legii privind avertizorul de integritate - crearea unui canal intern de comunicare pentru angajaţii sau partenerii firmelor care vor să raporteze intern informaţii privind potenţiale încălcări ale legii.

Companiile au nevoie de o asemenea platformă în contexul intrării în vigoare a legii nr. 261 / 2022, a declarat Gabriel Zgunea, CEO al Corporate Intelligence Agency. „Wibso este o platformă digitală de raportare a avertizărilor de integritate, dezvoltată pentru a ajuta companiile din sectorul privat să se conformeze Legii 361/ 2022 privind protecţia avertizorilor în interes public. În baza acestei legi, toate companiile cu minimum 50 de angajaţi trebuie să identifice şi să implementeze canale interne de raportare, care să permită angajaţilor şi partenerilor de afaceri să sesizeze intern informaţii privind potenţiale încălcări ale legii, la care au acces prin prisma activităţii profesionale pe care o desfăşoară.” Anul acesta crearea acestui canal intern de comunicare este obligatorie pentru firmele cu peste 250 de angajaţi, iar anul viitor va deveni obligatorie şi pentru firmele cu peste 50 de angajaţi, a explicat Zgunea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO