Business Hi-Tech

VIDEO. Director în cadrul Telekom România: Nu aş scrie pe WhatsApp nimic din ce nu aş spune şi pe scenă sau aş pune în CV. Pentru discuţii personale, secrete, folosiţi Signal, Telegram

Autor: Adrian Seceleanu

16.11.2018, 23:00 17327

Utilizatorii ar trebui să trateze discuţiile pe care le poartă în interiorul aplicaţiei de mesagerie instantanee WhatsApp ca pe nişte conversaţii publice, în condiţiile în care este ştiut că reţeaua socială Facebook - proprietarul aplicaţiei - are acorduri prin care partajează datele colectate cu alte entităţi precum serviciile de informaţii, a declarat Andreas Elsner, director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale în cadrul Telekom România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de peste 900 mil. euro.

“Aş spune că nu aş scrie pe WhatsApp nimic din ce nu aş spune şi aici pe scenă sau nu aş scrie în CV-ul meu”, a afirmat Elsner în cadrul conferinţei Connections, care a fost organizată de companie. “Aţi putea spune, dar eu nu am în plan să fac nimic ilegal, cu toate acestea eu aş spune că este vorba mai degrabă de <<mindset>>, de a avea liniştea că ceea ce discutaţi rămâne secret, personal”.

Avertismentul vine în contextul în care este cunoscut că Facebook partajează date cu alte entităţi, a spus el. “Folosind WhatsApp partajaţi datele cu Facebook, cred că sunteţi conştienţi de acest lucru. (…) Facebook are acorduri de partajare a datelor cu terţi, cooperează cu toate serviciile de informaţii de pe planetă - poate nu chiar cu toate ci doar cu cele care vor acest lucru.”

Pentru a purta conversaţii care să rămână personale, utilizatorii ar trebui să apeleze la aplicaţii mobile de mesagerie instantanee precum Signal sau Telegram, a declarat Elsner. “Oameni buni vreau să vă încurajez, ca dacă vă doriţi comunicaţii sigure, sigure, sigure, sigure, sigure, sigure, să folosiţi aplicaţii precum Signal, Telegram. (…) Dacă vă doriţi şi un browser care să nu vă urmărească o alternativă este DuckDuckGo. Oameni buni, trebuie să faceţi un pic de educaţie.”

Conform datelor prezentate de Elsner, Facebook are în România 10 milioane de clienţi, iar WhatsApp 2,5 milioane.

AFACERI DE LA ZERO