Business Hi-Tech

VIDEO ZF LIVE. Tiberiu Urdăreanu, UTI: Bazele de date administrate de instituţiile publice trebuie să fie interoperabile

Autor: Alexandra Marcu

28.10.2015, 00:08 558

Grupul construit de Tiberiu Urdăreanu are afaceri de 130 mil. euro şi peste 2.000 de angajaţi.

Grupul UTI are aproximativ 2.000 de angajaţi, iar media cifrei de afaceri din ultimii 5 ani este de 125 de milioane de euro, dintre care 35 de mi­lioane se duc anual la stat prin taxe şi im­pozite, 20 milioane de euro reprezintă sala­riile persoanelor care lucrează la firmă şi dividende de 2,3 milioane de euro.

Din 130 de milioane de euro în acest an, 65 de milioane provin din domeniul siste­me­lor tehnologice, 60 de milioane din instalaţii pentru construcţii, iar restul din activităţile de exploatare şi de operare a infrastructurii de fibră optică din Bucureşti. „Profita­bilitatea este de două cifre“, a spus la ZF Live Tiberiu Urdăreanu, preşedintele UTI.

Companiile care fac parte din UTI sunt din domeniul tehnologiei avansate şi al infrastructurii şi au apărut treptat imediat după înfiinţarea firmei.

„Primul lucru pe care l-am vândut a fost un laptop către un cadru universitar, pe data de 5 octombrie 1990.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO