Business Hi-Tech

Vivendi ofera 4,5 mld. euro pe al doilea operator fix din Franta

21.12.2007, 18:48 15

Compania franceza SFR, divizia telecom a gigantului Vivendi, a anuntat ca va prelua actiunile pe care nu le detine la operatorul francez de telefonie fixa Neuf Cegetel pentru 4,5 miliarde de euro, pentru a putea concura France Telecom pe piata serviciilor convergente de acces la internet, telefonie fixa si mobila, scrie Bloomberg. Grupul britanic Vodafone, care detine 44% din operatorul SFR, a anuntat ca sustine preluarea actiunilor Neuf Cegetel.
Achizitia Neuf Cegetel, al doilea operator de telefonie fixa din Franta, ar aduce SFR aproximativ 3,1 milioane de utilizatori de internet in banda larga si vanzari anuale de peste 3 miliarde de euro. SFR, care reprezinta cea mai mare divizie a grupului Vivendi, detine aproximativ 34% din piata franceza de telefonie mobila, fiind in urma France Telecom, care detine prin operatorul Orange o cota de 45%.
Pentru finalizarea acestei tranzactii, SFR se va imprumuta de la Vivendi, aceasta urmand sa solicite actionarilor intre unu si doua miliarde de euro. "Prin aceasta achizitie vom crea cel mai mare operator telecom alternativ din Franta", a precizat Frank Esser, directorul executiv al SFR, o companie cu venituri totale de 12 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO