Business Hi-Tech

Vodafone anunţă că va oferi acces gratuit la net prin Wi-Fi pe litoral, din iulie

Vodafone anunţă că va oferi acces gratuit la net prin Wi-Fi pe litoral, din iulie

Dragoş Chivu, Director, Data Marketing, Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu

28.06.2012, 14:07 625

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, va oferi începând din luna iulie, utilizatorilor care deţin telefoane, tablete sau alte gadgeturi cu conectivitate Wi-Fi acces gratuit la internet pe zece zone de plajă din Mamaia şi patru din Costineşti, a anunţat operatorul. Accesul este oferit gratuit pentru orice utilizator cu un echipament Wi-Fi, inclusiv pentru clienţii altor reţele de telefonie mobilă, potrivit Vodafone.

"Astfel, din luna iulie, vom acoperi cele mai importante plaje din Mamaia şi Costineşti cu Wi-Fi gratuit, pentru a oferi tuturor utilizatorilor posibilitatea de a testa serviciile Vodafone şi de a experimenta variatele aplicaţii pentru mobil pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului, disponibile oriunde şi oricând, prin reţeaua de date a Vodafone Romania", a declarat Dragoş Chivu, Director, Data Marketing, Vodafone România.

"Pentru început, în programul de acoperire Wi-Fi pe litoral, accesul gratuit, nelimitat, la Internet va fi disponibil în Mamaia pe plajele din zonă Casino - la piciorul telegondolei, în faţă hotelului Savoy, în zonă hotelului Junona, pe plajă Vega, în interiorul parcului Aqua Magic, în zonă hotelului Neptun, a hotelului Sulină, în faţă hotelurilor Floră şi Ovidiu - lângă pasarelă, în zonă Melody şi zonă Camping Nord. Accesul gratuit la Internet prin intermediul Wi-Fi va fi disponibil şi în Costineşti, în zonă Obelisc, Zece Steaguri, Pizzeria Albert şi în faţă clubului Tineretului", potrivit Vodafone.

Anunţul Vodafone vine la câteva zile după ce şi oficialii Orange România sugerau, într-o conferinţă, că ar putea oferi acces gratuit la net pe litoral. "Nu voi spune nimic concret, dar vă voi da câteva ponturi: în timpul verii metroul se va muta pe litoral. Înţelegeţi ce puteţi", a spus Ducarroz, fără a oferi alte detalii. "În curând veţi putea vedea câteva acţiuni speciale ale Orange pe litoral", a mai spus el. Orange le-a oferit în ultimele luni ale anului trecut clienţilor care circulau cu metroul din Bucureşti posibilitatea de a utiliza gratuit serviciul de acces la internet, încercând astfel să stimuleze consumul de date mobile.

Orange şi Vodafone au oferit acces gratuit la net în metroul din Bucureşti prin reţeaua de date 3G, deci numai clienţilor proprii, nu printr-o reţea Wi-Fi - aşa cum se va întâmpla de această dată pe litoral cu Vodafone.
Dintre jucătorii mari de pe piaţa locală telecom, RCS&RDS a fost pionierul ofertelor de acces gratuit la net printr-o reţea Wi-Fi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO