Business Hi-Tech

Vodafone către Orange: Noi avem cea mai bună reţea

Vodafone către Orange: Noi avem cea mai bună reţea

Autor: Adrian Seceleanu

06.09.2012, 15:32 3372

Reprezentanţii Vodafone România afirmă că reţeaua de comunicaţii mobile a companiei este în continuare cea mai performantă de pe piaţa locală, chiar dacă principalul rival - Orange - a prezentat recent rezultatul unui audit realizat de firma germană P3 Communications potrivit căruia deţine "reţeaua cu cel mai bun serviciu de descărcare (download) de fişiere dintre toţi operatorii GSM/UMTS de pe piaţă".

"Credem că avem cea mai bună reţea, dacă ne uităm la toţi parametrii care sunt monitorizaţi în administrarea unei infrastructuri de comunicaţii", a declarat pentru ZF Andres Vicente, directorul comercial pe segmentul business al Vodafone România.

El a precizat pentru ZF că îşi bazează aceste afirmaţii pe faptul că auditurile realizate în România începând cu anul 2010 de aceeaşi companie germană (P3) au arătat că reţeaua Vodafone este cea mai bună de pe piaţă după măsurători care au avut în vedere patru parametri: viteza transferului de date (download şi upload), rata de succes la conectare, fiabilitatea serviciilor de date mobile şi stabilitatea serviciilor de date mobile.

"Cei mai relevanţi parametri în măsurarea performanţelor unei reţele sunt viteza de descărcare şi încărcare a datelor, latenţa şi stabilitateta reţelei. Există deci doi parametri funcţionali - viteza de încărcare / descărcare a datelor şi doi legaţi de calitate - latenţa şi stabilitatea. Aceşti ultimi doi indicatori sunt importanţi în special pentru clienţii enterprise", a spus Vicente.

Oficialul Vodafone a adăugat că o altă diferenţă importantă este legată de localităţile în care au fost realizate măsurătorile pentru performanţele reţelelor, iar măsurătorile pentru Orange au inclus mult mai puţin oraşe decât în cazul Vodafone.

Subsidiara din România a grupului britanic Vodafone a fost prima companie locală care a anunţat certificarea performanţelor reţelei, în februarie 2011, pentru patru parametri, prin audituri realizate de firma germană P3. În acest an, la finele unei investiţii masive în reţea, Orange a realizat de asemenea un audit al reţelei, tot cu compania germană P3, care a arătat că operatorul are "reţeaua cu cel mai bun serviciu de descărcare (download) de fişiere dintre toţi operatorii GSM/UMTS de pe piaţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO