Business Hi-Tech

Vodafone: Consumul de conţinut video generează 50% din traficul de date din România

Vodafone: Consumul de conţinut video generează 50% din traficul de date din România

Ravinder Takkar: „Cel mai mare volum de date este generat de consumul de conţinut video, dar cel mai mult timp este alocat de utilizatori accesării reţelelor sociale“

Autor: Adrian Seceleanu

24.03.2016, 00:08 611

Ponderea consumului de conţinut video din traficul de pe internet din România a crescut în aproximativ un an de la 30% 50%, evoluţia fiind determinată, în mare parte, de explozia înregistrată de vânzările de smartphone-uri şi de consumul de servicii de internet mobil.

„Astăzi 50% din traficul de date, din tot traficul de date din România, este generat de consumul de video“, a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, care are peste 8 milioane de clienţi.

„În ultimii ani milioane de români au început să folosească serviciile de internet mobil. Dacă ne uităm la nişte statistici foarte simple vedem că în 2012 rata de penetrare a smartphone-urilor - echipamentul de bază necesar pentru a te conecta la internet - era de 25%, şi a ajuns la 63% anul trecut. Este o cifră incredibilă, iar viteza cu care s-a întâmplat acest lucru a fost de asemenea incredibilă. Rata de penetrare a smartphone-urilor din România este acum comparabilă cu cea de pe multe pieţe vest- europene, lucru care este foarte bun“, a declarat şeful Vodafone România.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO