Business Hi-Tech

Vodafone, pe urmele RCS&RDS: oferă acces gratuit la net printr-o reţea de 80 de “zone Wi-Fi” în 26 de oraşe

Autor: Adrian Seceleanu

16.07.2012, 18:34 1697

Cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii mobile încep să dea replica românilor de la RCS&RDS, care au dezvoltat în scurt timp o reţea naţională cu peste 1.200 de hotspot-uri Wi-Fi: după ce Orange a lansat un proiect care a vizat câteva puncte din centrul Capitalei, Vodafone a anunţat luni deschiderea unei reţele naţionale de "zone Wi-Fi" în 26 de oraşe, care oferă momentan acces gratuit pentru orice utilizator cu un echipament compatibil.

"Începând de astăzi, utilizatorii terminalelor mobile cu conectivitate Wi-Fi pot testa promoţional, gratuit, experienţa Vodafone şi aplicaţiile special dezvoltate pentru terminalele mobile, printr-o reţea naţională de 80 de zone Wi-Fi, situate în 26 de oraşe, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă utilizată", a anunţat compania de telefonie mobilă.

Compania sugerează, în textul comunicatului, că va continua dezvoltarea reţelei de acces la internet prin Wi-Fi. "În această etapă de extindere a acoperirii Wi-Fi, Vodafone a instalat puncte de conectare online în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cavnic, Cluj-Napoca, Constanţa, Costineşti, Făgăraş, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mamaia, Medgidia, Oradea, Ploieşti, Piatra Neamţ, Sibiu, Sighişoara, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Târgovişte şi Tunari. În Bucureşti, printre zonele în care Vodafone a instalat puncte de acces gratuit la internet prin Wi-Fi, se numără şi în Plaza România şi Sala Polivalenta", conformc companiei.

Programul de acoperire cu reţele Wi-Fi include şi pârtii de schi şi plaje de pe litoral.

Compania românească RCS&RDS a fost prima care a lansat o reţea naţională de hotspot-uri Wi-Fi. În februarie RCS&RDS avea o reţea de peste 1.200 de hotspot-uri. În prezent reţeaua RCS&RDS numără aproximativ 1.500 de hotspot-uri, dintre care aproape 400 sunt în Bucureşti, potrivit datelor de pe pagina web a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO