Business Hi-Tech

ZF go4it: Care au fost atracţiile de la CES 2015

ZF go4it: Care au fost atracţiile de la CES 2015

Autor: Aurelian Mihai

12.01.2015, 00:03 736
Dacă anii trecuţi am aflat despre televizoare 3D, portabile Ultrabook, respectiv tablete şi smartphone-uri de ultimă generaţie, expoziţia CES 2015 pune în centrul atenţiei televizoare 4K, ochelari VR, dispozitive smartwatch, accesorii pentru fitness şi alte gadgeturi de purtat. Nu lipsesc nici dispozitivele experimentale, desprinse parcă din filmele SF: drone controlate de la distanţă, roboţi şi autoturisme conectate la internet. Iată câteva dintre cele mai interesante apariţii de la ediţia din acest an a CES.
 

Noutăţi pe segmentul smartphone

 

LG G Flex 2

Una dintre apariţiile cele mai interesante, LG G Flex 2 corectează multe din neajunsurile predecesorului său, oferind un ecran curbat de mai mici dimensiuni şi hardware mai puternic.

G Flex 2 reduce diagonala ecranului de la 6,0” la 5,5”, crescând în acelaşi timp rezoluţia. Avem acum la dispoziţie un panou POLED (Plastic OLED) curbat cu rezoluţie Full HD (densitate 403 ppi), respectiv procesor Snap­dragon 810 pe 64 de biţi la 2 GHz şi 2 GB memorie RAM DDR4.

 

ASUS Zenfone 2

Reprezentată de modelele Zenfone 2 şi Zenfone Zoom, cea de-a doua generaţie a familiei de telefoane ASUS Zenfone s-a făcut remarcată prin designul îmbunătăţit, implementarea în premieră a 4GB de memorie RAM şi prezenţa unei camere foto cu zoom optic 3x. Aceasta include senzor de 13 MP, bliţ LED dual-tone, obiectiv cu diafragmă F/2.0 şi suportă filmare Full HD.

 

LG a demonstrat noul tip de ecran Active Bending OLED

Ca răspuns la modelul Galaxy Note Edge lansat de Samsung în această toamnă, LG a prezentat la CES 2015 un smartphone al cărui ecran îmbracă ambele laturi ale carcasei. Prototipul foloseşte un ecran de tip Active Bending OLED produs în fabricile diviziei LG Display, fiind probabil precursorul unui smartphone cu trăsături similare ce ar putea fi lansat în a doua parte a acestui an.

 

Blu Studio Energy

Promiţând o autonomie de 4 zile, Blu Studio Energy este adresat utilizatorilor care doresc un smart­phone fără surprize neplăcute la partea de auto­nomie. Blu Studio Energy integrează o baterie de 5000 mAh care ar trebui să permită cel puţin două zile de utilizare „intensă“, conform declaraţiilor reprezentanţilor Blu. În plus, telefonul poate fi folosit şi pentru alimentarea altor dispozitive, cedând din energia stocată în propriul acumulator.

 

Noul val de ceasuri inteligente

 

Alcatel Onetouch Watch

Compatibil cu Android şi iOS deopotrivă, Onetouch Watch rivalizează atât cu dispozitive cu Android Wear, cât şi cu accesoriul Watch oferit de Apple. Diferenţele faţă de alte ceasuri inteligente de pe piaţă nu se opresc aici. Interfaţa nu este controlată cu ajutorul gesturilor de glisare, ci cu ajutorul suprafeţei din partea de jos a ecranului. De asemenea, Alcatel susţine că autonomia ceasului va fi de „cel puţin“ două zile la o singură încărcare, lucru care se face printr-o mufă USB clasică, ascunsă în curea.

 

Audi şi LG au prezentat un smartwatch de lux

Lucrând în colaborare cu Audi, LG a prezentat la CES 2015 prototipul unui smartwacth de lux, pe care rulează platforma software Web OS. Oferit într-o carcasă din oţel inoxidabil atent finisată, dispozitivul prezintă o interfaţă în stilul telefoanelor LG,  în care putem găsi aplicaţii pentru mesagerie, calendar, muzică, programul LG Health W şi meniu de apelare pentru funcţia de telefonie.

 
 

Garmin a lansat Vivoactive, Fenix 3 şi Epix

Producător celebru de echipamente electronice pentru sportivi sau pentru amatorii de activităţi în aer liber, Garmin a lansat trei noi modele smartwatch. Garmin Vivoactive oferă  un ecran tactil color cu rezoluţie de 205 x 148 pixeli, carcasă rezistentă la apă, fabricată din material plastic, conectivitate Bluetooth 4.0, un modul GPS/GLONASS şi un senzor extern pentru puls care trebuie achiziţionat separat. Garmin Fenix 3 este o versiune îmbunătăţită tehnologic şi estetic, acesta oferind o carcasă fabricată din oţel, rezistentă la şocuri şi apă, şi un ecran rotund de 1,2” protejat de un strat din sticlă minerală sau safir. Garmin Epix promite 16 săptămâni de autonomie într-un regim standard de utilizare, 50 de ore de înregistrare UltraTrac şi 24 de ore de conectivitate GPS.

Citiţi pe go4it.ro întreaga listă de noutăţi de la CES 2015

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO