Business Internaţional

400 de noi locuinţe vor fi construite în zona de nord-est a Bucureştiului

400 de noi locuinţe vor fi construite în zona de...

Autor: Cristina Cuncea

14.12.2014, 15:01 737

"Va fi o fază distinctă, separate de celelalte faze de un bulevard. Vom investi în continuare şi în dezvoltarea infrastructurii din cadrul Cosmopolis. Spre exemplu, în acest moment lucrăm la o nouă intrare în proiect şi la lărgirea drumului de acces la patru benzi. Vom mări zona comercială de la intrarea în proiect şi vom mai construi alte câteva terenuri de sport. În plus, vom începe şi construcţia unei biserici în colaborare cu Patriarhia Română", a declarat pentru MEDIAFAX Ahmet Buyukhanli, directorul executiv al Opus Land Development.

El spune că anul viitor cel mai probabil vor fi începute şi lucrările de construcţie la proiectul rezidenţial din Barbu Văcărescu, pe un teren cumpărat în acest an.

"Deocamdată suntem în fazele de proiectare şi de aceea nu avem multe informaţii disponibile, însă va fi vorba de o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro, proiectul urmând să aibă peste 100 de locuinţe. Ne uităm şi la alte posibilităţi de investiţii şi dacă vom sesiza o oportunitate vom achiziţiona şi alte terenuri", a explicat Buyukhanli.

Acesta este al doilea complex imobiliar pe care dezvoltatorul îl construieşte în Bucureşti, după Cosmopolis, care a ajuns la 1.650 de locuinţe finalizate.

În Cosmopolis, amplasat în zona de nord-est a Bucureştiului, în apropiere de Şoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari şi Andronache-Ştefăneştii de Jos, anul acesta au fost vândute 345 de locuinţe, în creştere cu peste 30% faţă de anul trecut.

"A fost un an intens cu un ritm bun de vânzări, aproape o locuinţă pe zi. Pentru 2015 ne propunem o creştere de 25% a vânzărilor", a declarat Gabriel Voicu, director divizia new homes în cadrul Coldwell Banker, manager şi agent de vânzare exclusiv al Cosmopolis.

Investiţiile realizate până în prezent în Cosmopolis se ridică la aproape 250 de milioane de euro, iar printre facilităţile din complex se numără un supermarket operat de Carrefour, un parc, grădiniţă, farmacie, piscine exterioare şi sală de fitness.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deţinut de familia Buyukhanli, unul din cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din Turcia. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24