Business Internaţional

8 gadget-uri de luat în vacanţă

Autor: Alexandru Nanu

16.08.2014, 19:00 858

Călătoriile sunt pentru mulţi căi de deconectare de la rutina zilnică şi de la tehnologie. Există însă acccesorii IT care pot face călătoriile mai plăcute. Business Insider a realizat o listă cu opt astfel de gadget-uri. Fie că sunteţi pe munte sau pe plajă, aceste accesorii vă ajută să nu întâmpinaţi dificultăţile dintr-o călătorie, scrie Business Insider.

                                 
1. Apple Macbook Air (11-inch)

Preţ: Începând de la 900 $

Dacă plecaţi într-o vacanţă prelungită, un notebook poate fi alegerea ideală, cu ajutorul căruia puteţi căuta restaurante şi atracţii locale sau să modificaţi rezervarea la hotel şi să stocaţi fotografii şi clipuri video de pe drum. MacBook Air este subţire şi cântăreşte doar 2,4 kg.

2. Sony Cyber-Shot DSC-RX100M III

Preţ: 800 $


Sony Cyber​​-shot RX100M III este alegerea perfectă pentru o cameră foto de vacanţă. Suficient de mică pentru a încăpea în buzunar, cu o baterie care va dura toată ziua, Sony vă permite să faceţi sute de fotografii şi o mulţime de videoclipuri la calitate HD. Cu un senzor de rezoluţie mare şi un obiectiv performant, Sony Cyber​​-shot ţine pasul cu modelele mai mari şi mai avansate din punct de vedere tehnologic.

3. GoPro HERO3: Silver Edition

Preţ: 275 $


Camera în sine nu arată foarte bine, dar filmarea va avea o calitate profesională. De fapt, HERO3 este folosit mai ales în călătoriile de aventură. La 275 dolari, este un accesoriu ideal pentru următoarea excursie la schi sau pentru surfing. Dispozitivul are zeci de suporturi disponibile, cu care poate fi ataşat la aproape orice suprafaţă.

4. Card de  memorie SanDisk Ultra 64GB MicroSDXC

Preţ: 40 $


SanDisk Ultra 64GB MicroSDXC  este un card suficient de mic pentru a încăpea în dispozitivele compacte, cum ar fi camera GoPro HERO3 şi în cele mai multe smartphone-uri. Majoritatea cardurilor microSD sunt livrate cu un adaptor full-size, astfel încât să puteţi utiliza cardul cu camere video şi alte gadget-uri care acceptă formatul SD standard.


 

5. Brăţară de monitorizare a activităţiilor FitBit Flex

Preţ: 100 $

Fitbit Flex poate contoriza distanţele pe care utilizatorul le parcurge şi orele la care mănâncă. Acest dispozitiv monitorizează numarul de calorii arse în fiecare zi şi este activ şi peste noapte, urmărind numărul de ore dormite.

6. Cântar digital de mână Balanzza

Preţ: 20 $


Toată lumea urăşte taxele suplimentare de la aeroport pentru bagaje. Dispozitivul Balanzza se ataşează de bagaje şi indică greutatea bagajelor.

7. TP-Link TL-WR710N Wireless Mini Router

Preţ: 30 $


Dacă în timpul vacanţelor utilizaţi un laptop pentru a rămâne la curent cu ultimele ştiri, probabil aţi întâmpinat probleme de conectare la reţeaua de Internet WI-FI în hotel. Opţiunea Ethernet cablate încorporată în TP-Link  permite crearea unei reţele WiFi proprie prin conectarea cablului de Internet de la hotel la dispozitiv. Acest model TP-Link este unul dintre cele mai accesibile şi compacte, aproximativ de dimensiunea adaptorului de alimentare a laptop-ului. TP-Link  are, de asemenea, un port USB încorporat pentru dispozitive de stocare externe sau de încărcare a altor gadget-uri.

 

8. Rucsacul cu baterie încorporată The North Face Surge II x

Preţ: 229 $


North Face Surge II include un accesoriu unic, spre deosebire de celelate rucsacuri disponibile pe piaţă, care îl face mai practic pentru o persoană dornică de călătorii. Compartimentul din faţă are un dispozitiv numit Joey, format dintr-o baterie integrată cu un port USB, oferind suficientă energie pentru a încărca smartphone-uri sau alte gadget-uri alimentate prin USB, de până la trei ori. Rucsacul oferă, de asemenea, loc pentru un laptop de 17 inch, tablete, e-readere.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO