Business Internaţional

A fost dat afară de la compania pe care a fondat-o, dar a revenit şi a atras o finanţare de 35 mil.dolari

A fost dat afară de la compania pe care a fondat-o, dar...

Autor: Cătălina Butan

18.05.2014, 11:12 1098

Un antreprenor american în vârstă de 32 de ani a fost dat afară de la compania de IT pe care a fondat-o, dar a reuşit să revină şi să atragă o finanţare de 35 mil.de dolari de la investitori puternici din domeniu, scrie Business Insider.

David Ulevitch a pus bazele companie OpenDNS, un furnizor de servicii de infrastructură online, cu nouă ani în urmă. Doi ani mai târziu, Ulevitch a fost demis din funcţia de CEO de finanţatorul său şi a primit poziţia de CTO (Chief Tehnology Officer). La 29 de ani Ulevitch şi-a recuperat funcţia, şi în prezent a reuşit să atragă o finanţare de 35 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unor soluţii impotriva atacurilor cibernetice, scrie Business Insider. 

“În 2007, compania era profitabilă, dar investitorul mi-a spus că deşi am făcut o treabă bună, un executiv mai experimentat va duce compania mai departe. În 2008 am primit funcţia de CTO. Am suferit, dar am încercat să am o atitudine pozitivă pentru angajaţi. Sunt optimist şi mă gândesc că a fost o oportunitate bună de a mă dezvolta ”, a declarat Ulevitch într-un interviu pentru New York Times.

Noul CEO nu s-a ridicat aşteptărilor, iar Ulevitch şi-a recuperat funcţia de CEO, iar în următorii ani la conducere a reuşit să atragă finanţări de până la la 51,3 milioane de dolari. Printre finanţatorii OpenDNS se numără şi producătorul american de echipamente de reţea Cisco.

OpenDNS (Domain Name System) înlocuieşte numele domeniilor de internet cu numere. Peste 50 de milioane de utilizatori şi 10.000 de companii folosesc serviciile OpenDNS. Compania a inventat un nou sistem antivirus, creat din două servicii de cloud, Umbrella şi Security Graph, prin care monitorizează domeniile online şi impiedică utilizatorii să acceseze domeniile infestate cu viruşi.

Alţi investitori care au pariat pe OpenDNS sunt fondurile Glynn Capital, Evolution Equity, Lumia Capital, Mohr Davidow Ventures, Northgate Capital, Sequoia Capital şi Sutter Hill Ventures.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO