Business Internaţional

A murit Charles Geschke, cofondatorul Adobe, compania din spatele programelor Photoshop şi omniprezentelor PDF-uri

Foto: Charles Geschke, cofondatorul Adobe, în timp ce a primit Medalia Naţională pentru Tehnologie

Foto: Charles Geschke, cofondatorul Adobe, în timp ce a primit Medalia Naţională pentru Tehnologie

Autor: Eduard Ivanovici

19.04.2021, 15:38 36944

Charles „Chuck” Geschke – cofondatorul firmei de software-uri Adobe care a dezvoltat tehnologia Portable Document Format (PDF) – a murit la vârsta de 81 de ani, conform ABC News.

„Este o pierdere imensă pentru întreaga comunitate Adobe şi industria tech, pentru care (Geschke – n.r.) a fost un model şi un erou timp de decenii”, a declarat CEO-ul Adobe Shantanu Narayen.

„În calitate de cofondatori Adobe, Chuck şi John Warnock au dezvoltat software-uri inovatoare care au revoluţionat modurile în care oamenii creează şi comunică. Primul lor produs a fost Adobe PostScript, o tehnologie inedită care a oferit un mod complet nou de a printa texte şi imagini, stârnind astfel revoluţia sectorului dedicat tehnoredactării.”

În 2009, preşedintele american Barrack Obama le-a oferit cofondatorilor Adobe Medalia Naţională pentru Tehnologie.

„Chuck a insuflat o motivaţie neobosită în ceea ce priveşte inovarea companiei, rezultând în unele dintre cele mai radicale invenţii de tip software, cum ar fi omniprezentul PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro şi Photoshop”, a adăugat Narayen.

Cu o capitalizare bursieră de aproape 251 de miliarde de dolari, Adobe este una dintre cele mai valoroase companii din lume, reuşind să întreacă nume precum Netflix, Coca-Cola, L’Oreal şi Nike.

„Chuck a fost extrem de mândru de ceea ce a realizat în viaţă, însă atenţia s-a a mers în majoritatea timpului asupra familiei. Întotdeauna s-a considerat cel mai norocos om de pe Pământ”, a declarat Nancy Geschke, soţia cofondatorului Adobe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO