Business Internaţional

AB InBev anunţă pentru T2 un profit de 3,35 milioane dolari, peste estimări

12.08.2010, 10:55 42

Profitul grupului Anheuser-Busch Inbev a depăşit estimărileanaliştilor în trimestrul al doilea, datorită condiţiilormeteorologice favorabile consumului de bere şi vânzărilor solidedin Brazilia, transmite Reuters citată de Mediafax.

Producătorul de bere a anunţat joi, în raportul semestrial, căprofitul obţinut în timestrul al doilea din activităţile de bază acrescut cu 5,6% în condiţii comparabile, la 3,35 miliarde dedolari, peste media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters,de 3,28 miliarde de dolari.

"Creşterea volumului vânzărilor şi cea a EBITDA au depăşit uşoraşteptările iniţiale. Vremea în general favorabilă a ajutatcreşterea volumului, cu excepţia Asiei", se arată într-un comunicatal AB InBev.

Investiţiile în vânzări şi marketing au crescut cu 10%, înprincipal datorită Cupei Mondiale la fotbal. Berea oficială a FIFAWorld Cup a fost Budweiser, marcă AB InBev. Totuşi, grupulsubliniază că a limitat creşterea cheltuielilor operaţionale lanumai 2,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO