De asemenea, preţul barilului de petrol a atins în SUA din nou pragul de 40 de dolari pentru prima dată luna aceasta, împins de creşterea de pe bursele din Asia.
Acţiunile din Japonia au scăzut, iar yen-ul s-a îndreptat către cel mai lung şir de creşteri din 2012. Cuprul s-a ridicat de la cel mai jos nivel din februarie, iar aurul a crescut la un maxim al ultimelor trei săptămâni.
"Indicele preţurilor de producţie a semnalat că economia începe să crească şi indică îmbunătăţiri şi la cererea pentru produsele industriale", a spus Wu Kan, un manager de fond la JK Life Insurance din Shanghai. "Asta ajută în general PIB-ul şi probabil vom vedea o îmbunătăţire în datele despre producţia industrială şi la PIB-ul din primul trimestru", a adăugat el.
Îngrijorările legate de sănătatea economiei chineze au dus în ianuarie la pierderi de aproape 7.000 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a companiilor, iar cifrele legate de inflaţie ajută restabilirea încrederii, dar în timp ce creşterea preţului petrolului ajută acţiunile la nivel global.
Banca Mondială şi-a diminuat estimările de creştere pentru ţările în curs de dezvoltare din Estul Asiei şi Pacific la 6,3% faţă de 6,4%. Indicele MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific fără Japonia a crescut cu 0,5%. Indicele Shanghai Composite a urcat cu 2,1%.