Business Internaţional

Acţiunile gigantului de comerţ digital Alibaba au crescut cu 6% după ce a raportat venituri nete record, mai mari cu 69%. „Privind în perspectivă, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a apetitului consumatorilor şi a activităţii economice”

Acţiunile gigantului de comerţ digital Alibaba au...

Autor: Valeriu Dănilă

23.02.2023, 15:08 97

Alibaba a raportat câştigurile pentru ultimele 3 luni ale anului 2022. Acestea au fost peste aşteptările analiştilor, crescând astfel cu 6% acţiunile companiei chinezeşti listate pe bursa de la New York, conform CNBC.

Veniturile gigantului de comerţ digital au fost 247,76 miliarde de yuani chinezeşti (35,92 miliarde USD) faţă de 245,18 miliarde de yuani chinezeşti estimaţi, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, iar venitul net a fost de 46,82 miliarde de yuani (echivalentul a 6,79 milarde USD) faţă de 34,02 miliarde de yuani, în creştere cu 69% faţă de anul precedent.

„Privind în perspectivă, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a apetitului consumatorilor şi a activităţii economice”, a declarat Daniel Zhange, CEO al Alibaba, în timpul prezentării.

Aproximativ 600 de miliarde de dolari au fost şterse din capitalizarea Alibaba de la apogeul din octombrie 2020, deoarece mediul de reglementare strict pentru firmele de tehnologie din China, împreună cu politicile de control al Covid-19, precum şi încetinirea economică ulterioară au afectat compania.

În luna decembrie China a înversat brusc politica de controale stricte legate de Covid, cum ar fi carantinările.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO