Business Internaţional

Afacere gigant: Gigantul de software şi cloud Salesforce cumpără platforma de chat Slack pentru 27,7 miliarde de dolari, cea mai mare afacere din istoria companiei

Afacere gigant: Gigantul de software şi cloud Salesforce...

Autor: Eduard Ivanovici

02.12.2020, 12:48 240

Salesforce, o companie americană de software şi cloud care a înregistrat anul acesta venituri de peste 20 de miliarde de dolari, a anunţat astăzi că va achiziţiona platforma de mesagerie pentru mediul de business Slack, într-o afacere estimată la 27,7 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Zvonurile cu privire la un posibil acord între cele două firme au început să circule în urmă cu o săptămână, acţiunile Slack crescând masiv în ultimele zile.

Serviciul de chat a profitat de pe urma angajaţilor care au lucrat de acasă în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, aplicaţia a fost descărcată de 12,6 milioane de oameni în 2020, cu 50% mai mult decât în aceeaşi perioadă de anul trecut. Slack, care pare să înlocuiască mail-urile din startup-uri, este evaluat în prezent la 25 de miliarde de dolari, în timp ce preţul unei acţiuni se apropie de 44 de dolari.

Pe lângă startup-uri, Slack este folosit de unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, cum ar fi Amazon, IBM, Ameritrade şi CNN. În ciuda faptului că acţiunile au crescut cu 59% de la începutul anului, platforma nu a reuşit să înregistreze profituri de la ofertă publică iniţială de anul trecut.

Între timp, Salesforce a ajuns în T3 la venituri de 5,42 de miliarde de dolari, în creştere cu 20% faţă de acelaşi trimestru din 2019, şi a revizuit în creştere estimările pentru anul fiscal 2021, compania ţintind venituri de 21,11 miliarde de dolari.

În 2016, Microsoft ar fi vrut să cumpere Slack pentru 8 miliarde de dolari, însă după ce acordul a intrat în impas, gigantul a lansat pe piaţă o aplicaţie asemănătoare, Teams, care a ajuns luna trecută la 115 milioane de utilizatori activi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO