Business Internaţional

Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică trage un semnal de alarmă: Bombardamentele de la Zaporojia au încălcat toate protocoalele de securitate nucleară

Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică trage...

Autor: Petru Mazilu

10.08.2022, 14:27 43

Activităţile militare care pun în pericol securitatea nucleară „trebuie să fie oprite" spune şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Acesta susţine că bombardamentele de la Zaporojia au încălcat toate protocoalele de securitate nucleară, potrivit BBC.

Bombardamentele asupra centralei nucleare ucrainene Zaporojia au încălcat toţi cei şapte piloni de siguranţă şi securitate nucleară, a declarat directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi.

Cu toate acestea, experţii AIEA consideră că bombardamentele nu au provocat o ameninţare imediată la adresa securităţii nucleare, pe baza informaţiilor furnizate de Ucraina, spune Grossi.

Timp de câteva zile, Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc pentru atacurile asupra unităţii, care este cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Complexul se află sub ocupaţia ruşilor de la începutul lunii martie, deşi tehnicienii ucraineni îl operează în continuare.

„Toate activităţile militare care pun în pericol securitatea nucleară şi securitatea trebuie să fie oprite", a precizat Grossi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO