Business Internaţional

Ambasador rus: Intervenţia în Siria, necesară pentru a evita ocuparea ţării de reţeaua Stat Islamic

Ambasador rus: Intervenţia în Siria, necesară pentru a...

Autor: Mihai Draghici

22.10.2015, 19:23 23

"Dacă nu ar fi fost intervenţia militară rusă, războiul civil probabil s-ar fi terminat mai rapid, cu distrugerea armatei siriene şi a Administraţiei de la Damasc şi prin ocuparea întregii ţări de reţeaua teroristă Stat Islamic", a declarat Vladimir Cizov.

La insistenţele reporterului CNN, Chizov a clarificat că Administraţia preşedintelui Bashar al-Assad "nu este în pragul colapsului", explicând însă că "situaţia era dramatică".

"În pofida tuturor bombardamentelor efectuate în ultimul an de Statele Unite şi de aliaţii lor, reţeaua teroristă Stat Islamic era departe a de fi învinsă", susţine ambasadorul Rusiei, sugerând că situaţia s-a schimbat în urma raidurilor aeriene ruse.

Popularitatea lui Vladimir Putin a ajuns la aproximativ 90%, în contextul intervenţiei în Siria

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad, anunţând că atacă poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că vizează poziţii ale insurgenţilor sirieni, susţinuţi de Occident. Moscova a respins acuzaţiile şi a dat asigurări că nu a trimis efective terestre pe teritoriul sirian.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO