Business Internaţional

Americanii aşteaptă reducerea de dobândă: Pieţele internaţionale iau avânt miercuri, după ce preşedintele Rezervei Federale a anunţat că SUA este pregătită pentru reducerea ratei de dobândă

Americanii aşteaptă reducerea de dobândă: Pieţele...

Autor: Dragoş Dinu

05.06.2019, 20:29 925

Acţiunile americane cresc miercuri, prelungind câştigurile mari din sesiunile anterioare, alimentate de declaraţiile preşedintelui Rezervei Federale a SUA, care afirma marţi că banca centrală americană va acţiona în mod adecvat pentru a sprijini economia prin relaxarea politicii monetare, un semnal din care reiese că SUA este pregătită să reducă din nou dobânzile, potrivit Fox Business. 

„Urmărim cu atenţie implicaţiile acestor evoluţii asupra perspectivelor economice din SUA şi, ca întotdeauna, vom acţiona în mod adecvat pentru a sprijini expansiunea, având în vedere că piaţa forţei de muncă este solidă, iar inflaţia se apropie de obiectivul nostru de 2%, a spus marţi Jerome Powell, preşedintelui Rezervei Federale a SUA, într-o conferinţă de politică monetară, în Chicago.

Declaraţiile lui Powell au dus la închiderea indicelui Dow Jones în creştere cu mai mult de 500 de puncte şi a oferit, de asemenea, un impuls burselor globale, cum ar fi pieţele din Europa şi Asia, care au avut de câştigat. 

Principalii indici de la New York au avut cea mai bună şedinţă din 2019, în creştere cu 2%.

Cu toate acestea, un raport pesimist al furnizorului de software şi servicii de management în resurse umane, ADP National, privind forţa de muncă, indică că sectorul privat al Statelor Unite a crescut doar cu 27.000 de locuri de muncă în luna mai, fapt care alimentează preocupările potrivit cărora economia SUA încetineşte, pe măsură ce investitorii se tem de impactul pe termen lung al războiului comercial dintre Statele Unite şi China. Pe de altă parte, randamentul Trezoreriei americane a scăzut la 2,08%, ceea ce înseamnă că investitorii se uită mai mult la siguranţă decât la creştere.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO