Business Internaţional

Angela Merkel, mesaj de susţinere pentru naţionala Germaniei: Să arate că sunt o echipă puternică

Angela Merkel, mesaj de susţinere pentru naţionala...

Autor: Mediafax

05.06.2016, 17:37 111

Merkel nu este sigură, cel puţin deocamdată, de prezenţa sa la vreunul dintre meciurile Germaniei de la Euro 2016 din cauza programului încărcat. În timpul meciului de debut al nemţilor, cu Ucraina, Angela Merkel se va află într-un avion cu destinaţia China. În ciuda faptului că nu va urmări meciul, cancelarul german le-a transmis jucătorilor să fie uniţi şi să arate lumii caracteristicile care au ajutat Germania să ajungă la nivelul din prezent.

"Sunt sigură că echipa este foarte motivată. Trebuie să fie uniţi din nou şi să arate lumii calităţile ce au ajutat Germania să ajungă la nivelul din prezent: spiritul de echipă, toleranţa şi respectul. Vor trebuie să arate din nou suporterilor că formează o echipă puternică", a spus Angela Merkel, conform site-ului oficial al Federaţiei Germane de Fotbal.

Cancelarul german speră să aibe din nou oportunitatea unei poze de grup, în vestiar, cu trofeul, pe 10 iulie, după finala Campionatului European. Merkel i-a vizitat pe jucători în vestiar după ce aceştia au câştigat Cupa Mondială din 2014, învingând atunci Argentina în finala de pe Maracana. "A fost un moment special şi sper să-l putem repeta şi la Campionatul European", a conchis Merkel.

Naţionala Germaniei a plecat, duminică dimineaţă, spre Franţa, pentru Campionatul European, competiţie la care va debuta duminica, 12 iunie, împotriva Ucrainei, pe Stade Pierre-Maurroy din Lille. Formaţia pregătită de Joachim Low face parte din grupa C, alături de Ucraina, Polonia şi Irlanda de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO