Business Internaţional

Angela Merkel pledează, la summitul UE de la Sibiu, pentru unitate la nivel european

Angela Merkel pledează, la summitul UE de la Sibiu,...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

09.05.2019, 13:56 145

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat, în declaraţia făcută în momentul sosirii la summitul Uniunii Europene de la Sibiu, pentru unitate la nivel european, subliniind că este necesară o dezbatere despre viitorul Europei.

"Sunt bucuroasă că ne-am reunit astăzi în Sibiu (...), le mulţumesc gazdelor. Este o zi importantă pentru Preşedinţia deţinută de România", a declarat Angela Merkel în momentul sosirii la reuniunea informală a Consiliului European de la Sibiu.

Cancelarul Germaniei a pledat pentru "unitate" la nivel european, la aniversarea "Declaraţiei Schuman", la trei decenii de la revoluţiile din Europa şi la 15 ani de la cea mai mare extindere a Uniunii Europene.

"Vom discuta astăzi despre Agenda strategică a viitorului, vom clarifica direcţiile" Uniunii Europene, a subliniat Merkel.

"Trebuie să fim inovativi, trebuie să fim puternici, trebuie să fim uniţi. Pentru toate acestea vom pleda astăzi", a explicat Angela Merkel, argumentând că disensiunile de la nivelul Uniunii Europene trebuie depăşite prin negocieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO